Üniversite Zorunlu Dersleri |
T |
U |
K |
AKTS |
BTU100 |
BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI |
|
2 |
- |
2 |
2 |
GSBHSH |
SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
KRY100 |
KARİYER PLANLAMA |
|
1 |
- |
1 |
2 |
ORY100 |
ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ |
|
1 |
- |
1 |
1 |
|
Birinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
AŞP001 |
SEÇMELİ DERS I |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP101 |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ I |
|
3 |
- |
3 |
6 |
AŞP103 |
GASTRONOMİ TARİHİ |
|
3 |
- |
3 |
6 |
AŞP105 |
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI I |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
İNGL111 |
GENEL İNGİLİZCE I |
|
4 |
- |
4 |
5 |
TÜRK101 |
TÜRK DİLİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
İkinci Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
AŞP002 |
SEÇMELİ DERS II |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP102 |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ II |
|
3 |
- |
3 |
4 |
AŞP104 |
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP106 |
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II |
|
1 |
3 |
3 |
4 |
AŞP122 |
STAJ |
|
- |
- |
- |
5 |
İNGL112 |
GENEL İNGİLİZCE II |
|
4 |
- |
4 |
5 |
TÜRK102 |
TÜRK DİLİ II |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
AŞP003 |
SEÇMELİ DERS III |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP004 |
SEÇMELİ DERS IV |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP201 |
MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI |
|
3 |
- |
3 |
6 |
AŞP203 |
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
AŞP205 |
PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK I |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
ATA201 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
AŞP005 |
SEÇMELİ DERS V |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP006 |
SEÇMELİ DERS VI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP202 |
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ |
|
3 |
- |
3 |
6 |
AŞP204 |
DÜNYA MUTFAKLARI |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
AŞP206 |
PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK II |
|
1 |
3 |
3 |
6 |
ATA202 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
Seçimlik Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
AŞP150 |
ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP151 |
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP152 |
GİRİŞİMCİLİK |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP153 |
MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP154 |
GIDA HUKUKU VE MEVZUATI |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP155 |
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP156 |
YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP157 |
MESLEK ETİĞİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP158 |
BESİN TEKNOLOJİSİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP159 |
ÜRÜN BELİRLEME VE SATINALMA |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP160 |
YÖNETİM VE ORGANİZASYON |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP161 |
SANAT TARİHİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP162 |
ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP164 |
YEMEK VE MÜZİK İLİŞKİSİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP166 |
SELÇUKLU VE OSMANLI MUTFAĞI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP168 |
SOĞUK MUTFAK |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP170 |
ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP172 |
GIDALARDA DEKORASYON SANATI VE TEKNİKLERİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP174 |
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP178 |
SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP180 |
ŞEKER HAMURU MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP250 |
YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP251 |
YEMEK SOSYOLOJİSİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP252 |
YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP253 |
DUYUSAL ANALİZ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP254 |
KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP255 |
MEDYA VE GASTRONOMİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP256 |
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP257 |
PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP258 |
PAZARLAMA YÖNETİMİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP259 |
MOLEKÜLER GASTRONOMİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP260 |
TASARIM VE ESTETİK |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP261 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ UYGULAMALARI |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP262 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER |
|
3 |
- |
3 |
5 |
AŞP264 |
ET ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP265 |
YENİ MUTFAK AKIMLARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP266 |
DENİZ ÜRÜNLERİ MUTFAĞI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP267 |
VEJETARYEN MUTFAĞI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP268 |
DİYET MUTFAĞI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP269 |
ÖZEL DURUMLARDA BESLENME |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP270 |
UZAK DOĞU MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP271 |
AKDENİZ MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP272 |
FRANSIZ MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP273 |
İTALYAN MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP274 |
İSPANYOL MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP275 |
PROFESYONEL BARMENLİK VE MİKSOLOJİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP276 |
DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP277 |
KEK ÜRETİMİ VE BİSKÜVİLER |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
AŞP278 |
SEMİNER |
|
1 |
2 |
3 |
5 |
|
Ortak Seçimlik Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
GSB101 |
FOTOĞRAFÇILIK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB102 |
FOTOĞRAFÇILIK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB103 |
HEYKEL |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB104 |
HEYKEL |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB105 |
KLASİK MÜZİK DİNLEME KÜLTÜRÜ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB107 |
GÖRSEL KÜLTÜR VE SANATIN TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB109 |
ANADOLU ARKEOLOJİSİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB111 |
SİNEMA KÜLTÜRÜ VE TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB113 |
RESİM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB115 |
DOĞAÇLAMA VE İLİŞKİLİ DOĞAÇLAMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB117 |
ÇAĞDAŞ DANSI ANLAMA VE YORUMLAMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB119 |
İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB121 |
TASARIM KÜLTÜR VE TÜKETİM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB123 |
ÇAĞDAŞ DANSA GİRİŞ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB125 |
TAKI TASARIMI |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB127 |
SERAMİK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB129 |
KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB131 |
21.YÜZYILDA DÜNYA VE SANATTA EĞİLİMLER |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB133 |
ÇAĞLAR BOYU MÜZİK TÜRLERİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB135 |
SANAT VE EDEBİYAT ESERLERİNDE EVRENSEL HUKUK İLKELERİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB137 |
ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB139 |
GÜNCEL TEMEL EKONOMİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
HSH100 |
TEMEL İLK YARDIM |
|
1 |
1 |
1 |
1 |
KAM100 |
KIBRIS TÜRKLERİNİN YAKIN TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
TIP099 |
TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET |
|
1 |
2 |
1 |
1 |
YAKE100 |
YARATICI KÜLTÜR ENDÜSTRİLERİ |
|
2 |
- |
1 |
1 |
|
Katalog Dışı Seçmeli Ders |
T |
U |
K |
AKTS |
GNLÇ310 |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
4 |
|