Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Aşçılık Programı

Üniversite Zorunlu Dersleri T U K AKTS
BTU100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI 2 - 2 2
GSBHSH SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM - 2 1 1
KRY100 KARİYER PLANLAMA 1 - 1 2
ORY100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ 1 - 1 1
 
Birinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
AŞP001 SEÇMELİ DERS I 3 - 3 5
AŞP101 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ I 3 - 3 6
AŞP103 GASTRONOMİ TARİHİ 3 - 3 6
AŞP105 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI I 1 3 3 6
İNGL111 GENEL İNGİLİZCE I 4 - 4 5
TÜRK101 TÜRK DİLİ I 2 - 2 2
 
İkinci Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
AŞP002 SEÇMELİ DERS II 1 2 3 5
AŞP102 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ II 3 - 3 4
AŞP104 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ 3 - 3 5
AŞP106 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II 1 3 3 4
AŞP122 STAJ - - - 5
İNGL112 GENEL İNGİLİZCE II 4 - 4 5
TÜRK102 TÜRK DİLİ II 2 - 2 2
 
Üçüncü Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
AŞP003 SEÇMELİ DERS III 3 - 3 5
AŞP004 SEÇMELİ DERS IV 1 2 3 5
AŞP201 MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI 3 - 3 6
AŞP203 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI 1 3 3 6
AŞP205 PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK I 1 3 3 6
ATA201 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 - 2 2
 
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
AŞP005 SEÇMELİ DERS V 3 - 3 5
AŞP006 SEÇMELİ DERS VI 1 2 3 5
AŞP202 GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ 3 - 3 6
AŞP204 DÜNYA MUTFAKLARI 1 3 3 6
AŞP206 PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK II 1 3 3 6
ATA202 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 - 2 2
 
Seçimlik Dersler T U K AKTS
AŞP150 ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ 3 - 3 5
AŞP151 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 3 - 3 5
AŞP152 GİRİŞİMCİLİK 3 - 3 5
AŞP153 MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 3 - 3 5
AŞP154 GIDA HUKUKU VE MEVZUATI 3 - 3 5
AŞP155 ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 3 - 3 5
AŞP156 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ 3 - 3 5
AŞP157 MESLEK ETİĞİ 3 - 3 5
AŞP158 BESİN TEKNOLOJİSİ 3 - 3 5
AŞP159 ÜRÜN BELİRLEME VE SATINALMA 3 - 3 5
AŞP160 YÖNETİM VE ORGANİZASYON 3 - 3 5
AŞP161 SANAT TARİHİ 3 - 3 5
AŞP162 ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU 3 - 3 5
AŞP164 YEMEK VE MÜZİK İLİŞKİSİ 3 - 3 5
AŞP166 SELÇUKLU VE OSMANLI MUTFAĞI 1 2 3 5
AŞP168 SOĞUK MUTFAK 1 2 3 5
AŞP170 ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ 1 2 3 5
AŞP172 GIDALARDA DEKORASYON SANATI VE TEKNİKLERİ 1 2 3 5
AŞP174 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK 1 2 3 5
AŞP178 SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI 1 2 3 5
AŞP180 ŞEKER HAMURU MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI 1 2 3 5
AŞP250 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 3 - 3 5
AŞP251 YEMEK SOSYOLOJİSİ 3 - 3 5
AŞP252 YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ 3 - 3 5
AŞP253 DUYUSAL ANALİZ 3 - 3 5
AŞP254 KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ 3 - 3 5
AŞP255 MEDYA VE GASTRONOMİ 3 - 3 5
AŞP256 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN 3 - 3 5
AŞP257 PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI 3 - 3 5
AŞP258 PAZARLAMA YÖNETİMİ 3 - 3 5
AŞP259 MOLEKÜLER GASTRONOMİ 1 2 3 5
AŞP260 TASARIM VE ESTETİK 3 - 3 5
AŞP261 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ UYGULAMALARI 3 - 3 5
AŞP262 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER 3 - 3 5
AŞP264 ET ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ 1 2 3 5
AŞP265 YENİ MUTFAK AKIMLARI 1 2 3 5
AŞP266 DENİZ ÜRÜNLERİ MUTFAĞI 1 2 3 5
AŞP267 VEJETARYEN MUTFAĞI 1 2 3 5
AŞP268 DİYET MUTFAĞI 1 2 3 5
AŞP269 ÖZEL DURUMLARDA BESLENME 1 2 3 5
AŞP270 UZAK DOĞU MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI 1 2 3 5
AŞP271 AKDENİZ MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 3 5
AŞP272 FRANSIZ MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 3 5
AŞP273 İTALYAN MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 3 5
AŞP274 İSPANYOL MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 3 5
AŞP275 PROFESYONEL BARMENLİK VE MİKSOLOJİ 1 2 3 5
AŞP276 DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1 2 3 5
AŞP277 KEK ÜRETİMİ VE BİSKÜVİLER 1 2 3 5
AŞP278 SEMİNER 1 2 3 5
 
Ortak Seçimlik Dersler T U K AKTS
GSB101 FOTOĞRAFÇILIK - 2 1 1
GSB102 FOTOĞRAFÇILIK - 2 1 1
GSB103 HEYKEL - 2 1 1
GSB104 HEYKEL - 2 1 1
GSB105 KLASİK MÜZİK DİNLEME KÜLTÜRÜ - 2 1 1
GSB107 GÖRSEL KÜLTÜR VE SANATIN TARİHİ - 2 1 1
GSB109 ANADOLU ARKEOLOJİSİ - 2 1 1
GSB111 SİNEMA KÜLTÜRÜ VE TARİHİ - 2 1 1
GSB113 RESİM - 2 1 1
GSB115 DOĞAÇLAMA VE İLİŞKİLİ DOĞAÇLAMA - 2 1 1
GSB117 ÇAĞDAŞ DANSI ANLAMA VE YORUMLAMA - 2 1 1
GSB119 İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ - 2 1 1
GSB121 TASARIM KÜLTÜR VE TÜKETİM - 2 1 1
GSB123 ÇAĞDAŞ DANSA GİRİŞ - 2 1 1
GSB125 TAKI TASARIMI - 2 1 1
GSB127 SERAMİK - 2 1 1
GSB129 KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE - 2 1 1
GSB131 21.YÜZYILDA DÜNYA VE SANATTA EĞİLİMLER - 2 1 1
GSB133 ÇAĞLAR BOYU MÜZİK TÜRLERİ - 2 1 1
GSB135 SANAT VE EDEBİYAT ESERLERİNDE EVRENSEL HUKUK İLKELERİ - 2 1 1
GSB137 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA - 2 1 1
GSB139 GÜNCEL TEMEL EKONOMİ - 2 1 1
HSH100 TEMEL İLK YARDIM 1 1 1 1
KAM100 KIBRIS TÜRKLERİNİN YAKIN TARİHİ - 2 1 1
TIP099 TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET 1 2 1 1
YAKE100 YARATICI KÜLTÜR ENDÜSTRİLERİ 2 - 1 1
 
Katalog Dışı Seçmeli Ders T U K AKTS
GNLÇ310 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI 1 2 2 4
 
T:Teorik Ders Saati
U:Uygulama Saati
K:Kredi
ÖK:Ön Koşul
AKTS:Avrupa Kredi Transfer Sistemi