Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Aşçılık Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
UZAK DOĞU MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI AŞP270 - 1 + 2 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Uzak Doğu ve Asya Mutfak kültürüne ait kavramları araştırır ve analiz eder.
2) Yemek kültürlerinin oluşumunda tarih, coğrafya ve kültürel farklılıkların etkisini kavrar.
3) Uzak Doğu Mutfak kültürlerinin beslenme, yiyecek hazırlama ve tüketim alışkanlıklarını öğrenir.
4) Uzak Doğu Mutfak kültüründe yer alan pişirme yöntemlerini bilir ve uygular.
5) Uzak Doğu Mutfak kültüründe yer alan sunum tekniklerini bilir ve uygular.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMIUzakdoğu mutfağının genel özellikleri, karakteristik araç-gereçleri ve pişirme yöntemleri öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Uzakdoğu mutfak kültürlerinin genel özellikleri
2. Hafta Kuzey Çin mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
3. Hafta Güney Çin mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
4. Hafta Japon mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
5. Hafta Güney ve Kuzey Kore mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
6. Hafta Tayland mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
7. Hafta Vietnam mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Kamboçya ve Laos mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
10. Hafta Malezya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
11. Hafta Endonezya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
12. Hafta Filipinler mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
13. Hafta Avustralya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
14. Hafta Yeni Zelanda mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14570
Final Sınavına Hazırlık11515
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11010
Laboratuvar14342
Final Sınavı111
Ödevler000
Toplam İş Yükü181
Toplam İş Yükü / 306,03
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1         
P2  X   X   X   X  
P3         
P4      X   X  
P5         
P6         
P7         
P8         
P9         
P10         
P11          X
P12        X