Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gıdaların bileşimleri ve özelliklerini bilir. 2) Gıdanın bozulmasına neden olan temel faktörleri ve raf ömrünü arttıracak yeni teknolojileri bilir. 3) Gıda muhafazasında etkili olan teknikleri öğrenir. 4) Gıdaların dayanıklılığını arttıracak yeni ambalajlama yöntemlerini kavrar Gıdaların kalitesini koruyacak ve arttıracak yeni kalite uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. 5) Gıdalar için yeni muhafaza yöntemleri geliştirmeye çalışır.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
Çeşitli gıdaların hijyenik şartlarda, uzun süre saklanması için gerekli teknikler hakkında bilgi vermek ve bu bilgileri iş hayatında kullanımı, gıda maddelerinin depo giriş çıkış kontrolleri, depoların fiziki özelliklerini planlaması, depoların ısı kontrolleri, işlenmemiş yiyeceklerin depolanması, hazırlanmış yiyeceklerin depolanması, donmuş gıdaların depolanması, besinlerin soğutma, dondurma yöntemiyle saklanması, besinlerin tuzlanarak, baharatla, şekerle, kurutularak, konserve yapılarak saklanması gibi teknikler öğretilir.