DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Dünya'da Gastronomi alanı ile iligili güncel konular hakkında bilgi sahibi olur. 2) Güncel konu ve sorunların nasıl analiz edilip çözüm önerileri getirileceğini öğrenir. 3) Güncel sorunları değerlendirip tartışabilir. 4) Dünya'daki güncel gastronomi trendlerini takip eder. 5) Sahip olduğu aşçılık becerileri ile yeni mutfak akımlarını yorumlar ve uygular.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | Dünya'da Gastronomi alanı ile ilgili güncel bilgilendirmelerin ve güncel problemlerin nasıl analiz edileceği öğretilmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Dersin tanıtımı | 2. Hafta | Dondurulmuş gıdalar | 3. Hafta | Hazır yemekler | 4. Hafta | Hazır karışımlar ve harçlar | 5. Hafta | Fast food restoranlar ve çeşitleri | 6. Hafta | Gıda katkıları ve sağlık açısından değerlendirilmesi | 7. Hafta | Yenilebilir çiçekler | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Sofralardaki yeni deniz ürünleri | 10. Hafta | Soslar | 11. Hafta | Baharatlar | 12. Hafta | GDO teknolojisi ve etkileri | 13. Hafta | Organik beslenme ve moleküler mutfak | 14. Hafta | Restoranlarda yeni uygulamalar | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Ders notları. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Örnek Olay İncelemesi,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 14 | 3 | 42 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 0 | 0 | 0 | Toplam İş Yükü | | | 181 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 6,03 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |