Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Aşçılık Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
YENİ MUTFAK AKIMLARI AŞP265 - 1 + 2 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Dünya'da Gastronomi alanı ile iligili güncel konular hakkında bilgi sahibi olur.
2) Güncel konu ve sorunların nasıl analiz edilip çözüm önerileri getirileceğini öğrenir.
3) Güncel sorunları değerlendirip tartışabilir.
4) Dünya'daki güncel gastronomi trendlerini takip eder.
5) Sahip olduğu aşçılık becerileri ile yeni mutfak akımlarını yorumlar ve uygular.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMIDünya'da Gastronomi alanı ile ilgili güncel bilgilendirmelerin ve güncel problemlerin nasıl analiz edileceği öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Dersin tanıtımı
2. Hafta Dondurulmuş gıdalar
3. Hafta Hazır yemekler
4. Hafta Hazır karışımlar ve harçlar
5. Hafta Fast food restoranlar ve çeşitleri
6. Hafta Gıda katkıları ve sağlık açısından değerlendirilmesi
7. Hafta Yenilebilir çiçekler
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Sofralardaki yeni deniz ürünleri
10. Hafta Soslar
11. Hafta Baharatlar
12. Hafta GDO teknolojisi ve etkileri
13. Hafta Organik beslenme ve moleküler mutfak
14. Hafta Restoranlarda yeni uygulamalar
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Örnek Olay İncelemesi,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14570
Final Sınavına Hazırlık11515
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11010
Laboratuvar14342
Final Sınavı111
Ödevler000
Toplam İş Yükü181
Toplam İş Yükü / 306,03
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1         
P2  X       X   X
P3         
P4         
P5         
P6  X   X   X    
P7      X    
P8    X      
P9         
P10         
P11  X       X   X
P12  X       X   X