Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Aşçılık Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
MEDYA VE GASTRONOMİ AŞP255 - 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Selim Delil
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Gastronomi ve medya ilşkisini açıklayabilir.
2) Sinemada gastronomi temsillerini ayırt edebilir.
3) Yazılı medyada gastronomi konulu yayınları örneklendirebilir.
4) Yemek sitelerini ve türlerini karşılaştırabilir.
5) Restoranların dijital medyayı kullanım şekillerini değerlendirir.
6) Restoranların sosyal medya ile ilişkisini açıklayabilir.
7) Şeflerin sosyal medya ile ilişkisini açıklayabilir.
8) Sosyal medyanın gastronomi uygulamaları çerçevesinde çıkardığı sorunları tartışabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMIÖğrenciler yiyecek ve içecek dünyasını medya-basın aracılığı ile farklı bir açıdan irdeleyerek, sektörün tanınmasında, yaygınlaşmasında önemli bir görev üstlenen basılı ve/veya elektronik basın ya da medya alanındaki olanakları ile girişimci ve yaratıcı yönlerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini öğreneceklerdir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Giriş ve tanışma
2. Hafta Gastronomi ve Medya Kavramları
3. Hafta Gastronomi ve Medya İlişkisi
4. Hafta Beyaz Perdede Gastronomi: Sinema
5. Hafta Beyaz Perdeden Bir Örnek İle Gastrosinema
6. Hafta Yazılı Medyada Gastronomi: Gazete ve Dergi
7. Hafta Ekranlarda Gastronomi: Televizyon
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Dijital Medyada Gastronomi: İnternet
10. Hafta Sosyal Medyada Gastronomi: Blogger, Youtuber, Instagrammer I
11. Hafta Sosyal Medyada Gastronomi: Blogger, Youtuber, Instagrammer II
12. Hafta Objektiften Gastronomi: Yiyecek ? İçecek Stilistliği
13. Hafta Konuğun Objektifinden Gastronomi: Yiyecek ? İçecek Stilistliği II
14. Hafta Toplum Bakışından Gastronomi: Yemek Sosyolojisi
15. Hafta Final Sınavı
16. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARGastronomi ve Medya (AÖF)Gastro Medya ve Gastro Kültürün Kavramsal İncelemesi (Kanık İ. ? 2016)
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Örnek Olay İncelemesi,Eğitim-Uygulama,Proje,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14570
Final Sınavına Hazırlık12525
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık12020
Laboratuvar000
Final Sınavı111
Ödevler000
Toplam İş Yükü159
Toplam İş Yükü / 305,3
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6Ö7Ö8
P1               
P2          X   X   X  
P3  X     X   X   X   X   X   X
P4  X   X   X   X         X
P5               
P6                X
P7      X   X        
P8               
P9    X   X   X        
P10                X
P11               
P12