HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Gastronomi ile ilgili genel kavramlar |
2. Hafta | Antik dönem: Ateşin bulunması ve tarım |
3. Hafta | Tarih öncesi Akdeniz'de tarım (Üzüm, Zeytin, Şarap) |
4. Hafta | İmparatorluk dönemlerinde Saray Mutfağı (500-1453), ekmek ve kahve |
5. Hafta | Amerika'nın keşfi ve yeni yiyecekler (patates, mısır çikolata vb.) |
6. Hafta | Sanayi devrimi ve Yenilikçi mutfaklar |
7. Hafta | Salgın hastalıkların ve iç savaşların gıda hareketliliğine etkisi (1850-1900) |
8. Hafta | Ara sınav |
9. Hafta | Afrika ve Asya örüntüsü: Yerli ve koloni mutfağı |
10. Hafta | I. Dünya Savaşı: Göçmenler, yasaklar ve klasik mutfak |
11. Hafta | Soğuk Savaş ve Hızlı Mutfak (1950'li yıllar) |
12. Hafta | 1970: Yiyecek içecek sektöründe yaşanan köklü değişimler |
13. Hafta | 1980: Yiyecek ve politika |
14. Hafta | 1990: Yemek imparatorluğu ve şefler |
15. Hafta | Final Sınavı |