Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Aşçılık Programı

Program Profili

Programın Tanımı,

Aşçılık Programı, öğrencilere sektörde ihtiyaç duyacakları temel aşçılık eğitimi vermektedir. Bununla birlikte yiyecek içecek sektörünün gereksinim duyduğu tüm konularda bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir. Programa başlayan öğrenciler, teorik dersler ile birlikte temel mutfak uygulamaları eğitiminin yanı sıra Dünya Mutfakları, Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları, temel pastane uygulamaları gibi gerekli uygulamalı eğitimleri alarak mesleğe tam donanımlı bir şekilde hazırlanmaktadır. Ayrıca 30 iş günü zorunlu yaz stajı eğitimi gören öğrenciler aldıkları eğitimi sahada deneyimleme fırsatı yakalamaktadır. Programin eğitim dili Türkçedir. Hazırlık sınıfı isteğe bağlıdır.