Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Bu dersle öğrencilere, konaklama işletmelerinde çalışmaları esnasında kişisel bakım, işe hazırlık yapar. 2) Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygular. 3) Bulaşıkhane yönetmeyi öğrenir. 4) Atıkları yönetmeyi öğrenir. 5) Yiyecek-içeceklerin kalite kontrolünü yapar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
Bu derste, öğrencilere gıda hijyeninin ve güvenliğinin temel kuralları hakkında bilgi vermek, bu kuralların gıda endüstrisindeki önemini vurgulamak ve tüm bu bilgileri çalışma hayatına yansıtarak güvenli gıda elde etmek ve dolayısıyla halk sağlığını korumaya katkıda bulunmalarını sağlayacak bilgiler verilmektedir. Kişisel hijyen, kişisel temizlik kuralları, işletmelerde tuvaletler ve el yıkama alanları, periyodik sağlık kontrolleri, işletme giriş ve çıkışları, temizlik malzemeleri, gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon konularında bilinçlenmeleri sağlanır.