DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Besin kimyası ve biyokimyasını öğrenir. 2) Besinlerin korunmasını öğrenir 3) Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri teknolojilerini kavrar. 4) Yağ teknolojilerini öğrenir. 5) Tahıl, meyve ve sebze teknolojilerini öğrenir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | Besin Teknolojileri, besinlerin saklanma koşulları, besin zehirlenmeleri, gıda denetimi konuları tartışılır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Besinlerin Kimyasal Yapısı, Su | 2. Hafta | Süt Ve Süt Ürünleri Teknolojisi | 3. Hafta | Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi | 4. Hafta | Hububat Teknolojisi | 5. Hafta | Meyve Ve Sebze Teknolojisi | 6. Hafta | Yağ Teknolojisi | 7. Hafta | Fermentasyon Teknolojisi | 8. Hafta | ARA SINAV HAFTASI | 9. Hafta | Şeker Ve Şekerli Ürünler Teknolojisi | 10. Hafta | Gıda Katkı Maddeleri | 11. Hafta | Fonksiyonel Gıdalar | 12. Hafta | Gıdaları Depolama Koşulları | 13. Hafta | Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizmalar Ve Gıda Zehirlenmelerinin Sebepleri Ve Önlemleri | 14. Hafta | Gıdaların Üretimi, Tüketimi Ve Denetlenmesine Dair Yasal Düzenlemeler | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 25 | 25 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Laboratuvar | 0 | 0 | 0 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 0 | 0 | 0 | Toplam İş Yükü | | | 159 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5,3 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |