Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Salata ve salata soslarını hazırlayabilir. 2) Kanepe, tost ve sandviç hazırlayabilir. 3) Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlayabilir. 4) Soğuk tabak ve dekor hazırlayabilir. 5) Ordövr, meze hazırlayabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
Salata ve sosları, mezeler, kanepe, sandviç ve zeytinyağlı yemekler ders kapsamında bulunmaktadır.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Ön hazırlık yapmak.
2. Hafta
Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak
3. Hafta
Salataları hazırlamak
4. Hafta
Mezeleri hazırlamak
5. Hafta
Ordövr çeşitlerini hazırlamak
6. Hafta
Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlamak
7. Hafta
Soğuk çorbaları hazırlamak
8. Hafta
Ara sınav
9. Hafta
Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak
10. Hafta
Peynirler- Kahvaltı Büfesi Hazırlama
11. Hafta
Soğuk büfe yemekleri hazırlamak
12. Hafta
Soğuk büfe yemekleri hazırlamak
13. Hafta
Soğuk mutfakta et ürünleri hazırlama
14. Hafta
Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak
15. Hafta
Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Telli, F., Soğuk Mutfak, 1997, Dönence Yayıncılık, İstanbul. Yardımcı Ders Kitapları: Turkan, C., Mutfak Teknolojisi, 2012, Cemalturkan Yayınları, Bolu.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım,Tartışma,Eğitim-Uygulama,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Ara Sınav
1
40
Toplam(%)
40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
40
Finalin Başarıya Oranı(%)
60
Toplam(%)
100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite
Sayı
Süresi(Saat)
İş Yükü
Ara Sınav
1
1
1
Kısa Sınavlara hazırlık
0
0
0
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
14
5
70
Final Sınavına Hazırlık
1
25
25
Ders Saati
14
3
42
Ara Sınava Hazırlık
1
20
20
Laboratuvar
0
0
0
Final Sınavı
1
1
1
Ödevler
0
0
0
Toplam İş Yükü
159
Toplam İş Yükü / 30
5,3
Dersin AKTS Kredisi
5
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ