DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) İtalyan Mutfak kültürüne ait kavramları araştırır ve analiz eder. 2) Yemek kültürlerinin oluşumunda tarih, coğrafya ve kültürel farklılıkların etkisini kavrar. 3) İtalyan Mutfak kültürlerinin beslenme, yiyecek hazırlama ve tüketim alışkanlıklarını öğrenir. 4) İtalyan Mutfak kültüründe yer alan pişirme yöntemlerini bilir ve uygular. 5) İtalyan Mutfak kültüründe yer alan sunum tekniklerini bilir ve uygular.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | Bu ders kapsamında, İtalyan Mutfağı yemek kültürü, felsefesi, temel gıda maddeleri ve mutfağın genel özellikleri hakkında bilgi verilecek; mutfağa ait ürün gruplarının hazırlama yöntem ve teknikleri uygulamalı olarak gösterilecektir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Tanışma/Oryantasyon | 2. Hafta | İtalyan mutfak kültürünün tarihsel sosyal ve kültürel gelişimi ve mutfak kültürüne ait temel ve özel ürünlerin tanımı | 3. Hafta | Emilia-Romagna yöresi uygulamaları | 4. Hafta | Veneto ve Friuli-Venezia Giulia bölgesi uygulamaları | 5. Hafta | Trentino-Alto Adige ve Lombardia bölgeleri uygulamaları | 6. Hafta | Piemonte ve Liguria bölgeleri uygulamaları | 7. Hafta | Torkana ve Umbria bölgesi uygulamaları | 8. Hafta | ARA SINAV | 9. Hafta | Lazio bölgesi/Roma, Campania bölgesi uygulamaları | 10. Hafta | Marche ve Abruzzo bölgeleri uygulamaları | 11. Hafta | Puglia bölgesi uygulamaları | 12. Hafta | Calabria ve Basilicata bölgeleri uygulamaları | 13. Hafta | Sicilya ve Sardinya adaları uygulamaları | 14. Hafta | İtalyan şarap üzümü cinsleri, üretimi hakkında teorik bilgi ve tadım | 15. Hafta | FİNAL SINAVI |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Eğitim-Uygulama, Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 14 | 3 | 42 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 0 | 0 | 0 | Toplam İş Yükü | | | 181 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 6,03 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |