Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Aşçılık Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
İTALYAN MUTFAĞI UYGULAMALARI AŞP273 - 1 + 2 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) İtalyan Mutfak kültürüne ait kavramları araştırır ve analiz eder.
2) Yemek kültürlerinin oluşumunda tarih, coğrafya ve kültürel farklılıkların etkisini kavrar.
3) İtalyan Mutfak kültürlerinin beslenme, yiyecek hazırlama ve tüketim alışkanlıklarını öğrenir.
4) İtalyan Mutfak kültüründe yer alan pişirme yöntemlerini bilir ve uygular.
5) İtalyan Mutfak kültüründe yer alan sunum tekniklerini bilir ve uygular.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMIBu ders kapsamında, İtalyan Mutfağı yemek kültürü, felsefesi, temel gıda maddeleri ve mutfağın genel özellikleri hakkında bilgi verilecek; mutfağa ait ürün gruplarının hazırlama yöntem ve teknikleri uygulamalı olarak gösterilecektir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Tanışma/Oryantasyon
2. Hafta İtalyan mutfak kültürünün tarihsel sosyal ve kültürel gelişimi ve mutfak kültürüne ait temel ve özel ürünlerin tanımı
3. Hafta Emilia-Romagna yöresi uygulamaları
4. Hafta Veneto ve Friuli-Venezia Giulia bölgesi uygulamaları
5. Hafta Trentino-Alto Adige ve Lombardia bölgeleri uygulamaları
6. Hafta Piemonte ve Liguria bölgeleri uygulamaları
7. Hafta Torkana ve Umbria bölgesi uygulamaları
8. Hafta ARA SINAV
9. Hafta Lazio bölgesi/Roma, Campania bölgesi uygulamaları
10. Hafta Marche ve Abruzzo bölgeleri uygulamaları
11. Hafta Puglia bölgesi uygulamaları
12. Hafta Calabria ve Basilicata bölgeleri uygulamaları
13. Hafta Sicilya ve Sardinya adaları uygulamaları
14. Hafta İtalyan şarap üzümü cinsleri, üretimi hakkında teorik bilgi ve tadım
15. Hafta FİNAL SINAVI
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Eğitim-Uygulama, Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14570
Final Sınavına Hazırlık11515
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11010
Laboratuvar14342
Final Sınavı111
Ödevler000
Toplam İş Yükü181
Toplam İş Yükü / 306,03
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1         
P2  X   X   X   X  
P3         
P4      X   X  
P5         
P6         
P7         
P8         
P9         
P10         
P11          X
P12        X