DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler öğrenir. 2) Süt ve yumurta hakkında bilgi sahibi olur. 3) Nişasta ve un hakkında bilgi sahibi olur. 4) Kabartıcılar hakkında bilgi sahibi olur. 5) Hamurların nasıl hazırlanması gerektiğini öğrenir. 6) Etler, yağlar ve sebzeler hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | Deneysel yiyecek hazırlama kapsamında bilimsel ilkeler ile birlikte kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirme kriterleri ile kolloid sistemler öğretilmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi (Teorik) | 2. Hafta | Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi(Teorik) | 3. Hafta | Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi(Pratik) | 4. Hafta | Yumurta ve süt (Teorik) | 5. Hafta | Yumurta ve süt (Pratik) | 6. Hafta | Nişasta ve unun pişirilmesi, kabartıcılar (Teorik) | 7. Hafta | Nişasta ve unun pişirilmesi, kabartıcılar (Pratik) | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Hamurların hazırlanması (Teorik) | 10. Hafta | Hamurların hazırlanması (Pratik) | 11. Hafta | Etler ve yağlar (Teorik) | 12. Hafta | Etler ve yağlar (Pratik) | 13. Hafta | Sebzeler (Teorik) | 14. Hafta | Sebzeler (Pratik) | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Ders notları. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 14 | 3 | 42 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 0 | 0 | 0 | Toplam İş Yükü | | | 181 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 6,03 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |