Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu »  Aşçılık Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ AŞP276 - 1 + 2 5

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler öğrenir.
2) Süt ve yumurta hakkında bilgi sahibi olur.
3) Nişasta ve un hakkında bilgi sahibi olur.
4) Kabartıcılar hakkında bilgi sahibi olur.
5) Hamurların nasıl hazırlanması gerektiğini öğrenir.
6) Etler, yağlar ve sebzeler hakkında bilgi sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMIDeneysel yiyecek hazırlama kapsamında bilimsel ilkeler ile birlikte kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirme kriterleri ile kolloid sistemler öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi (Teorik)
2. Hafta Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi(Teorik)
3. Hafta Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi(Pratik)
4. Hafta Yumurta ve süt (Teorik)
5. Hafta Yumurta ve süt (Pratik)
6. Hafta Nişasta ve unun pişirilmesi, kabartıcılar (Teorik)
7. Hafta Nişasta ve unun pişirilmesi, kabartıcılar (Pratik)
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Hamurların hazırlanması (Teorik)
10. Hafta Hamurların hazırlanması (Pratik)
11. Hafta Etler ve yağlar (Teorik)
12. Hafta Etler ve yağlar (Pratik)
13. Hafta Sebzeler (Teorik)
14. Hafta Sebzeler (Pratik)
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14570
Final Sınavına Hazırlık11515
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11010
Laboratuvar14342
Final Sınavı111
Ödevler000
Toplam İş Yükü181
Toplam İş Yükü / 306,03
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6
P1           
P2  X          
P3           
P4           
P5           
P6           
P7           
P8           
P9           
P10           
P11  X   X   X   X   X  
P12  X   X   X   X   X   X