DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Akdeniz Mutfak kültürüne ait kavramları araştırır ve analiz eder. 2) Yemek kültürlerinin oluşumunda tarih, coğrafya ve kültürel farklılıkların etkisini kavrar. 3) Akdeniz Mutfak kültürlerinin beslenme, yiyecek hazırlama ve tüketim alışkanlıklarını öğrenir. 4) Akdeniz Mutfak kültüründe yer alan pişirme yöntemlerini bilir ve uygular. 5) Akdeniz Mutfak kültüründe yer alan sunum tekniklerini bilir ve uygular.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | Akdeniz mutfağına uygun olarak sağlıklı beslenmenin nasıl olması gerektiği, besin öğeleri ve mikro besin öğeleri, yaşlı sağlığının korunması ve beslenmesinin nasıl düzenlenmesi gerektiği öğretilmektedir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Sağlık ve beslenme arasındaki ilişki | 2. Hafta | Besin öğeleri, makro besin öğeleri | 3. Hafta | Besin öğeleri, mikro besin öğeleri | 4. Hafta | Besin grupları | 5. Hafta | Geriatri tanımı ve kavramlar | 6. Hafta | Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yaşlılık | 7. Hafta | Yaşlılıkta fizyolojik değişiklikler | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Yaşlı insanların beslenme özellikleri | 10. Hafta | Yaşlı insanların beslenmesini etkileyen faktörler | 11. Hafta | Yaşlılıkta besin ve besin öğesi gereksinimleri | 12. Hafta | Yaşlı sağlığının korunması | 13. Hafta | Yaşlı sağlığının iyileştirilmesi | 14. Hafta | Kronik hastalıklar ve beslenmenin önemi | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Bernstein M., Luggen A. J. & Learning, B. (2009).
Nutrition For The Older Adult. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 14 | 3 | 42 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 0 | 0 | 0 | Toplam İş Yükü | | | 181 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 6,03 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |