DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Kek ve bisküvi çeşitlerini bilir ve uygular. 2) Kek ve bisküvi üretim sürecini tanımlar. 3) Kek ve bisküvi üretimi sürecinde meydana gelen sorunları tanımlar ve çözer. 4) Yeni ürün geliştirebilir. 5) Kek ve bisküviler ile ilgili ulusal ve uluslararası yeni gelişmeleri takip eder.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | Bu derste kek ve bisküvi üretim süreci anlatılmaktadır. Kek ve bisküvi üretiminde kullanılan teknoljiler, üretim sürescinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm süreci için gerekli yaklaşımlar dersin ana çerçevesini oluşturmaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Bisküvilik un analizleri | 2. Hafta | Bisküvilik un üretimi | 3. Hafta | Bisküvilik unun kalite kriterleri ve analizleri | 4. Hafta | Bisküvi üretim teknolojisi | 5. Hafta | Bisküvinin kalite kriterleri | 6. Hafta | Glutensiz bisküvi üretimi | 7. Hafta | Yağı azaltılmış bisküvi üretimi | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Kek üretimi için un analizleri | 10. Hafta | Kek yapımı için un üretimi | 11. Hafta | Kek üretimi için un kalite kriterleri ve analizleri | 12. Hafta | Kek üretim teknolojisi | 13. Hafta | Kek kalite kriterleri | 14. Hafta | Glutensiz ve vegan kek üretimi | 15. Hafta | Final Sınavları |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | D. Manley, 1991. Technology of Biscuits, Crackers and Cookies. Ellis Horwood, England, pp 472. E.S.Posner, A.N.Hibbs. 1999. Wheat Flour Milling. AACC, Inc. Second Printing, St. Paul,USA, pp 341 Özkaya, H. Ve Özkaya, B. 2005 E.J. Payler, 1988. Baking Sci. and Tech. Sosland Pub. Com., USA, 979-1021p. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Sorun/Problem Çözme,Eğitim-Uygulama |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 14 | 3 | 42 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 0 | 0 | 0 | Toplam İş Yükü | | | 181 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 6,03 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |