Üniversite Zorunlu Dersleri |
T |
U |
K |
AKTS |
BTU100 |
BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI |
|
2 |
- |
2 |
2 |
GSBHSH |
SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
KRY100 |
KARİYER PLANLAMA |
|
1 |
- |
1 |
2 |
ORY100 |
ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ |
|
1 |
- |
1 |
1 |
|
Birinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
BES001 |
SEÇİMLİK DERS I |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES113 |
ANATOMİ |
|
4 |
- |
4 |
5 |
BES129 |
GENEL KİMYA |
|
2 |
2 |
3 |
4 |
BES131 |
GENEL İŞLETME |
|
2 |
- |
2 |
3 |
BES145 |
BESLENME VE DİYETETİK TEMEL YAKLAŞIMLARI |
|
2 |
- |
2 |
2 |
İNGL101 |
İNGİLİZCE I |
|
4 |
- |
4 |
5 |
PSK100 |
GENEL PSİKOLOJİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
TÜRK101 |
TÜRK DİLİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
İkinci Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
BES002 |
SEÇİMLİK DERS II |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES114 |
FİZYOLOJİ |
|
4 |
- |
4 |
6 |
BES116 |
GENEL MİKROBİYOLOJİ |
|
2 |
1 |
3 |
4 |
BES130 |
ORGANİK KİMYA |
|
2 |
1 |
3 |
4 |
BES132 |
İLETİŞİM BECERİLERİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
İNGL102 |
İNGİLİZCE II |
(ÖK: İNGL101) |
4 |
- |
4 |
5 |
TÜRK102 |
TÜRK DİLİ II |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
ATA201 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
BES003 |
SEÇİMLİK DERS III |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES004 |
SEÇİMLİK DERS IV |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES205 |
BESLENME BİYOKİMYASI I |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES251 |
TIBBİ BİYOLOJİ |
|
2 |
- |
2 |
2 |
BES253 |
BESİN KİMYASI |
|
3 |
2 |
3 |
4 |
BES255 |
BESLENME İLKELERİ I |
|
3 |
3 |
4 |
5 |
İNGL201 |
İNGİLİZCE III |
(ÖK: İNGL102) |
4 |
- |
4 |
5 |
|
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
ATA202 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
|
2 |
- |
2 |
2 |
BES005 |
SEÇİMLİK DERS V |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES206 |
BESLENME BİYOKİMYASI II |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES208 |
MENÜ PLANLAMA |
|
2 |
1 |
2 |
2 |
BES214 |
BESLENME EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIĞI |
|
2 |
1 |
2 |
2 |
BES218 |
BESİN MİKROBİYOLOJİSİ |
|
2 |
2 |
3 |
4 |
BES220 |
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
BES256 |
BESLENME İLKELERİ II |
(ÖK: BES255) |
2 |
3 |
4 |
5 |
İNGL202 |
İNGİLİZCE IV |
(ÖK: İNGL201) |
4 |
- |
4 |
5 |
|
Beşinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
BES006 |
SEÇİMLİK DERS VI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES007 |
SEÇİMLİK DERS VII |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES373 |
YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME I |
|
3 |
2 |
3 |
4 |
BES375 |
ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME I |
|
3 |
2 |
3 |
4 |
BES377 |
BİYOİSTATİSTİK |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES379 |
KRONİK HASTALIKLARIN PATOFİZOLOJİSİ |
|
2 |
- |
2 |
2 |
BES383 |
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II |
|
3 |
- |
3 |
3 |
BES385 |
TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ |
|
3 |
- |
3 |
3 |
|
Altıncı Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
BES008 |
SEÇİMLİK DERS VIII |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES009 |
SEÇİMLİK DERS IX |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES308 |
BESLENME VE DİYETETİK ALANINDA İLKE VE ETİK |
|
2 |
- |
2 |
2 |
BES368 |
ENTERAL VE PARENTERAL BESLENME |
|
2 |
1 |
2 |
3 |
BES370 |
HALK SAĞLIĞI STAJI |
|
- |
48 |
8 |
5 |
BES374 |
YETİŞKİN HASTALARDA BESLENME II |
(ÖK: BES373) |
3 |
2 |
3 |
4 |
BES376 |
ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME II |
(ÖK: BES375) |
3 |
2 |
3 |
5 |
BES378 |
SAĞLIK BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ |
(ÖK: BES377) |
3 |
- |
3 |
5 |
|
Yedinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
BES010 |
SEÇİMLİK DERS X |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES011 |
SEÇİMLİK DERS XI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES012 |
SEÇİMLİK DERS XII |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES433 |
BESLENME VE DİYETETİK UYGULAMALARI I |
|
6 |
12 |
6 |
9 |
BES435 |
BESLENME VE DİYETETİK UYGULAMALARI II |
|
6 |
12 |
6 |
9 |
|
Sekizinci Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
BES013 |
SEÇİMLİK DERS XIII |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES014 |
SEÇİMLİK DERS XIV |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES015 |
SEÇİMLİK DERS XV |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES430 |
BESLENME VE DİYETETİK UYGULAMALARI III |
|
6 |
12 |
6 |
9 |
BES432 |
BESLENME VE DİYETETİK UYGULAMALARI IV |
|
6 |
12 |
6 |
9 |
|
Seçimlik Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
BES136 |
TÜRKİYE VE DÜNYA COĞRAFİ İŞARETLİ BESİNLER VE YİYECEKLER |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES137 |
BİLGİ OKURYAZARLIĞI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES138 |
KALİTE YÖNETİMİ VE AKREDİTASYON |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES139 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES140 |
BESLENME VE KÜLTÜR |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES141 |
FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIKLI YAŞAM |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES142 |
BESLENME ANTROPOMETRİSİNE GİRİŞ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES143 |
MESLEKİ VE TIBBİ TERMİNOLOJİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES147 |
MEDYADA BESLENME OKURYAZARLIĞI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES241 |
BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES257 |
ALTERNATİF BESİN KAYNAKLARI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES258 |
SAĞLIK VE BESLENME OKURYAZARLIĞI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES259 |
VEJETARYEN BESLENMESİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES260 |
ANNE VE ÇOCUK BESLENMESİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES261 |
YEME BAĞIMLILIĞI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES263 |
YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES264 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES265 |
DÜNYA MUTFAKLARI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES380 |
SPORCU BESLENMESİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES384 |
PALYATİF BAKIMDA BESLENME |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES386 |
PROBİYOTİK, PREBİYOTİKLER VE SAĞLIK ETKİLEŞİMİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES387 |
ÖZEL GRUPLARDA DENEYSEL YİYECEK GELİŞTİRME, HAZIRLAMA VE SUNMA |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES388 |
HASTALIKLARIN ÖNLENMESİNDE BESLENME |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES389 |
BESİN İŞLEME VE SAĞLIK |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES390 |
NÖROGELİŞİMSEL BOZUKLUKLARDA BESLENME |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES391 |
BESİN- İLAÇ ETKİLEŞİMİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES393 |
BESİN DESTEK ÜRÜNLERİ VE FONKSİYONEL BESİNLER |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES395 |
ADÖLESAN BESLENMESİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES396 |
BESLENME VE GENETİK |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES397 |
ENGELLİ BİREYLERDE BESLENME |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES398 |
YAŞLILIKTA BESLENME |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES422 |
BESLENME VE DAVRANIŞ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES441 |
BİLİMSEL YAYIN ANALİZİ VE SEMİNER |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES443 |
BESLENME ARAŞTIRMALARI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES444 |
ENDÜSTRİYEL BESLENME |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES445 |
MEZUNİYET PROJESİ I |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES446 |
MEZUNİYET PROJESİ II |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES447 |
POPÜLER DİYETLER VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES448 |
MESLEKİ UYGULAMADA SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES449 |
ULUSAL VE ULUSLARARASI BESLENME POLİTİKALARI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES450 |
BESLENME VE DİYETETİKTE GÜNCEL KONULAR |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES451 |
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ |
|
3 |
- |
3 |
4 |
BES452 |
BESLENME DANIŞMANLIĞI |
|
3 |
- |
3 |
4 |
|
Ortak Seçimlik Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
GSB101 |
FOTOĞRAFÇILIK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB102 |
FOTOĞRAFÇILIK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB103 |
HEYKEL |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB104 |
HEYKEL |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB105 |
KLASİK MÜZİK DİNLEME KÜLTÜRÜ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB107 |
GÖRSEL KÜLTÜR VE SANATIN TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB109 |
ANADOLU ARKEOLOJİSİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB111 |
SİNEMA KÜLTÜRÜ VE TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB113 |
RESİM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB115 |
DOĞAÇLAMA VE İLİŞKİLİ DOĞAÇLAMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB117 |
ÇAĞDAŞ DANSI ANLAMA VE YORUMLAMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB119 |
İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB121 |
TASARIM KÜLTÜR VE TÜKETİM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB123 |
ÇAĞDAŞ DANSA GİRİŞ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB125 |
TAKI TASARIMI |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB127 |
SERAMİK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB129 |
KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB131 |
21.YÜZYILDA DÜNYA VE SANATTA EĞİLİMLER |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB133 |
ÇAĞLAR BOYU MÜZİK TÜRLERİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB135 |
SANAT VE EDEBİYAT ESERLERİNDE EVRENSEL HUKUK İLKELERİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB137 |
ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB139 |
GÜNCEL TEMEL EKONOMİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
HSH100 |
TEMEL İLK YARDIM |
|
1 |
1 |
1 |
1 |
KAM100 |
KIBRIS TÜRKLERİNİN YAKIN TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
TIP099 |
TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET |
|
1 |
2 |
1 |
1 |
YAKE100 |
YARATICI KÜLTÜR ENDÜSTRİLERİ |
|
2 |
- |
1 |
1 |
|
Katalog Dışı Seçmeli Ders |
T |
U |
K |
AKTS |
GNLÇ310 |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
4 |
|