Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Tarım, besin, çevre ve sağlık konularının birbiriyle ilişkisi ve beslenme uzmanlarının bu ilişkideki etkinliği konusunda bilgi sahibi olur. 2) Gıdanın tohumdan sofraya yolculuğu konusunda bilgi sahibi olur. 3) Sağlıklı gıdaya ulaşımdaki problemler ve alternatif yöntemler konusunda bilgi sahibi olur. 4) Sürdürülebilir gıda sistemlerinde beslenme uzmanlarının rolü hakkında bilgi sahibi olur. 5) Daha sürdürülebilir bir gıda sistemine katkıda bulunan gıda stratejileri ve diyetler hakkında bilgi sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
yok
DERS TANIMI
Sürdürülebilir beslenme kavramı, gıda güvenliği ve gıda güvencesi konularının tanımı ve bu konudaki problemlerin ortaya konmasıyla, alternatif ve sürdürülebilir gıda üretimi ve tedariğine dayalı çözümlerin anlaşılması ve tartışılması, diyetisyenlerin bu konudaki etkinliğinin vurgulanması amaçlanmaktadır.