Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Fakültesi »  Beslenme ve Diyetetik Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
MESLEKİ UYGULAMADA SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER BES448 - 3 + 0 4

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS4
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IDoçent Doktor Sinem Bayram
Doçent Doktor Esra Köseler Beyaz
Doçent Doktor Esen Yeşil
Doktor Öğretim Üyesi İrem Olcay Eminsoy
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) mesleki alanda karşılaşabilecekleri her türlü (dil, iletişim, psikolojik vb.) sorunda etkin bir şekilde danışan/hastanın diyeti hazırlayabilir ve anlatabilir
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERyok
DERS TANIMIöğrencilerin, diyetetik uygulamalarını mesleki etik ilkeler ve yasal düzenlemeler doğrultusunda yürütebilmeleri, bir meslek üyesi olarak mesleki değerlere bağlı davranışlar sergileyebilmeleri ve karşılaşabilecekleri etik sorunların çözümünde diyetisyen etik ilkelerini ve güncel etik yaklaşımlarını kullanabilmeleri için bilgi, beceri ve tutum kazandırmaktır.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Dersin tanıtımı, Sağlık kavramı, Diyetisyen görev ve sorumlulukları
2. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
3. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
4. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
5. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
6. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
7. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
8. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
9. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
10. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
11. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
12. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
13. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
14. Hafta Diyetisyenlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi (tartışma)
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARoys.baskent.edu.tr (moodle) öğrenme ve yönetim sisteminden verilen güncel ders notları ve diğer elektronik kitap vb. yardımcı kaynaklar
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİÖrnek Olay İncelemesi,Eğitim-Uygulama,Sunum,Sorun/Problem Çözme
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Uygulama/Pratik440
Makale Sunuşu120
Diğer140
Toplam(%)100
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)100
Finalin Başarıya Oranı(%)0
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14114
Final Sınavına Hazırlık
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı
Ödevler4312
Uygulama41040
Toplam İş Yükü108
Toplam İş Yükü / 303,6
Dersin AKTS Kredisi4
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1
P1 
P2 
P3 
P4 
P5 
P6  X
P7  X
P8 
P9  X