Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Fakültesi »  Beslenme ve Diyetetik Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
ÖZEL GRUPLARDA DENEYSEL YİYECEK GELİŞTİRME, HAZIRLAMA VE SUNMA BES387 - 3 + 0 4

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS4
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IDoktor Öğretim Üyesi İrem Olcay Eminsoy
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Diyabet, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, obezite gibi hastalıklardaki beslenme problemlerini bilir
2) Özel durumlar için tarif geliştirir
3) Standart yemek tariflerinin önemini bilir
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBeslenme açısından farklılık gösteren gruplar için, durumlarına özel yeni tarifler geliştirerek, sağlıklı hazırlama ve pişirme yöntemleri kullanarak, bu tariflerin uygulamasını ve sunumunun yapılmasıdır
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Özel Gruplarda Deneysel Yiyecek Geliştirme, Hazırlama ve Sunmaya Giriş
2. Hafta Obezite için tarife geliştirme
3. Hafta Obezite için tarife geliştirme
4. Hafta Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
5. Hafta Diyabet için tarife geliştirme
6. Hafta Diyabet için tarife geliştirme
7. Hafta Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
8. Hafta Ara sınav
9. Hafta Böbrek hastalıkları için tarife geliştirme
10. Hafta Çölyak için tarife geliştirme
11. Hafta Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
12. Hafta Sporcu, çocuk, metabolizma hastalıkları için tarife geliştim
13. Hafta Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
14. Hafta Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARhttps://www.eatingwell.com/recipes/17899/health-condition/diabetic/
https://www.nwkidney.org/living-with-kidney-disease/recipes/
https://www.beyondceliac.org/gluten-free-diet/gluten-free-recipes/
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/eat-athlete-recipes
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Eğitim-Uygulama,Deney,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav110
Ödev510
Mini-Sınav110
Uygulama/Pratik510
Proje130
Toplam(%)70
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)70
Finalin Başarıya Oranı(%)30
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi8324
Final Sınavına Hazırlık5210
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık236
Laboratuvar5315
Final Sınavı111
Ödevler5210
Toplam İş Yükü109
Toplam İş Yükü / 303,63
Dersin AKTS Kredisi4
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1     
P2     
P3     
P4     
P5     
P6     
P7     
P8     
P9