Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Diyabet, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, obezite gibi hastalıklardaki beslenme problemlerini bilir 2) Özel durumlar için tarif geliştirir 3) Standart yemek tariflerinin önemini bilir
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Beslenme açısından farklılık gösteren gruplar için, durumlarına özel yeni tarifler geliştirerek, sağlıklı hazırlama ve pişirme yöntemleri kullanarak, bu tariflerin uygulamasını ve sunumunun yapılmasıdır
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Özel Gruplarda Deneysel Yiyecek Geliştirme, Hazırlama ve Sunmaya Giriş
2. Hafta
Obezite için tarife geliştirme
3. Hafta
Obezite için tarife geliştirme
4. Hafta
Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
5. Hafta
Diyabet için tarife geliştirme
6. Hafta
Diyabet için tarife geliştirme
7. Hafta
Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
8. Hafta
Ara sınav
9. Hafta
Böbrek hastalıkları için tarife geliştirme
10. Hafta
Çölyak için tarife geliştirme
11. Hafta
Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
12. Hafta
Sporcu, çocuk, metabolizma hastalıkları için tarife geliştim
13. Hafta
Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması
14. Hafta
Geliştirilen tarifenin uygulanması, duyusal değerlimesiniz yapılması