Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) teorik bilgilerini pratikte uygulayabilmeleri beklenmektedir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMI
Öğrencilerin üç akademik yıl boyunca edindikleri bilgi ve becerileri klinik beslenmenin uygulandığı resmi ya da özel kurumlarda uygulayarak güçlendirmelerine yardımcı olmak, doğru karar verme becerilerini geliştirmek, işbaşında deneyim kazanmalarına olanak sağlamaktır
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Beslenme ve Diyetetik Pratik Uygulama
2. Hafta
Beslenme ve Diyetetik Pratik Uygulama
3. Hafta
Beslenme ve Diyetetik Pratik Uygulama
4. Hafta
Beslenme ve Diyetetik Pratik Uygulama
5. Hafta
Beslenme ve Diyetetik Pratik Uygulama
6. Hafta
Beslenme ve Diyetetik Pratik Uygulama
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
Mahan L.K, Escott-Stump S. Krause?s Food, Nutrition & Diet Therapy. 10th Ed., W.B. Saunders Company, USA, 2000. Baysal A. ve ark. Diyet El Kitabı. 3. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, AnK Köksal G., Gökmen H. Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi. 1. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2000.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Tartışma,Soru-Cevap,Örnek Olay İncelemesi,Sorun/Problem Çözme,Eğitim-Uygulama,Rapor Hazırlama,Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
Sayısı
Toplam Katkısı(%)
Uygulama/Pratik
1
100
Toplam(%)
100
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)
100
Finalin Başarıya Oranı(%)
0
Toplam(%)
100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite
Sayı
Süresi(Saat)
İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık
Ders Saati
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı
Ödevler
Uygulama
20
8
160
Toplam İş Yükü
160
Toplam İş Yükü / 30
5,33
Dersin AKTS Kredisi
5
DİL
Türkçe
STAJ / UYGULAMA
Yok
PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ