DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | 2 |
YARIYIL | Dördüncü Yarıyıl (Bahar) |
AKTS | 2 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi İrem Olcay Eminsoy
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Toplu beslenme sistemlerinin çalışma alanlarını kavrar 2) TBS çalışanlarının görev tanımlarını anlar 3) Endüstriyel mutfağın fiziksel koşullarını anlar ve kullanılan ekipmanları kavrar 4) Besin satın alma ve depolama ilkelerini, yemek üretim yöntemlerini kavrar 5) Maliyet kontrolü ile ilgili fikir sahibi olur
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | YOK |
DERS TANIMI | Toplu beslenme sistemlerindeki kuruluşların sınıflandırılması, yönetim ve organizasyonu, üretim sistemleri, mutfak ve yemekhane planlama ve yapılandırılması, satın alma süreçleri ve depolama kurallarının kavranmasını içerir |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş | 2. Hafta | Toplu Beslenme Sistemlerinin sınıflandırılması | 3. Hafta | Temel üretim sistemleri,üretim prosesleri | 4. Hafta | Temel üretim sistemleri,üretim prosesleri | 5. Hafta | Toplu beslenme sistemleri personel yönetimi ve insan kaynakları | 6. Hafta | TBS Fiziki Koşul Mutfak Ve Yemekhane Donanımı | 7. Hafta | Mutfağın Bölümleri ve Ekipmanlar | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Mutfağın Bölümleri ve Ekipmanlar | 10. Hafta | Toplu beslenme sistemleri satın alma yöntemleri | 11. Hafta | Toplu beslenme sistemleri satın alma yöntemleri | 12. Hafta | TBS İhale Kanunu, KİKE Göre Yemek Alımı | 13. Hafta | Toplu beslenme sistemleri maliyet kontrolü | 14. Hafta | Hammadde seçimi ve kabul kriteleri | 15. Hafta | Tartışma |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1)Baş M. Besin Hijyeni, Güvenliği ve HACCP, 2004. 2)https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/YardimEkran/pdf/KIK_KSPKullanimKilavuzu.PDF 3) https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Default.aspx?ReturnUrl=%2fEKAP%2f 4) https://ihale.gov.tr/EkaptaBugun.aspx
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Mini-Sınav | 1 | 10 | Uygulama/Pratik | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | 1 | 1 | 1 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | | | | Final Sınavına Hazırlık | 5 | 2 | 10 | Ders Saati | 14 | 2 | 28 | Ara Sınava Hazırlık | 5 | 2 | 10 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | 2 | 5 | 10 | Toplam İş Yükü | | | 61 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 2,03 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 2 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |