DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 4 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doçent Doktor Beril Köse
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) beslenme biliminde günceli değerlendirir
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | yok |
DERS TANIMI | Beslenme ve diyetetik temel alanında yer alan farklı konuların güncel taraflarını ele alıp, literatür takip edilecektir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Giriş | 2. Hafta | Beslenme Bilimlerinde güncel konular | 3. Hafta | Beslenme Bilimlerinde güncel konular | 4. Hafta | Beslenme Bilimlerinde güncel konular | 5. Hafta | Diyetetik alanında güncel konular | 6. Hafta | Diyetetik alanında güncel konular | 7. Hafta | Ara sınav | 8. Hafta | Diyetetik alanında güncel konular | 9. Hafta | Toplu beslenme sistemlerinde güncel konular | 10. Hafta | Toplu beslenme sistemlerinde güncel konular | 11. Hafta | Toplu beslenme sistemlerinde güncel konular | 12. Hafta | Toplum beslenmesi ve güncel konular | 13. Hafta | Toplum beslenmesi ve güncel konular | 14. Hafta | Toplum beslenmesi ve güncel konular |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Alandaki güncel makaleler |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sorun/Problem Çözme,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Uygulama/Pratik | 1 | 10 | Makale Sunuşu | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 7 | 2 | 14 | Final Sınavına Hazırlık | 14 | 2 | 28 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 7 | 3 | 21 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Ödevler | | | | Toplam İş Yükü | | | 107 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,56 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 4 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |