Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Fakültesi »  Beslenme ve Diyetetik Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
MEDYADA BESLENME OKURYAZARLIĞI BES147 - 3 + 0 4

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS4
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Can Selim Yılmaz
Araştırma Görevlisi Hilal Çalışkan
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) medyanın beslenme davranışı üzerine etkisini öğrenir
2) medyada beslenme davranışını etkileyecek haberleri araştırır
3) medyada beslenme davranışını etkileyecek haberlerin kapsamını literatür bilgileri kapsamında değerlendirir
4) medyada yer alan haberlerin etkisini değerlendirir
5) görsel medyanın beslenme davranışını etkileyen programlarını analiz eder
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERyok
DERS TANIMISosyal medyanın beslenme davranışı üzerine etkilerini inceleyen bir derstir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Medya nedir, yazılı görsel ve sosyal medya tanımı ve yasal uygulamalar
2. Hafta Medya nedir, yazılı görsel ve sosyal medya tanımı ve yasal uygulamalar
3. Hafta Yazılı ve görsel medyada yer alan beslenme ile ilgili haberler ve haberlerin doğruluğunun literatürle tartışılması Sosyal medyada yer alan beslenme ile ilgili haberler ve haberlerin doğruluğunun literatürle tartışılması
4. Hafta Sosyal medya ve sağlık iletişimi
5. Hafta Sosyal medyanın sağlık ve beslenme alanında güvenilirliği
6. Hafta Ara sınav
7. Hafta Sosyal medya ve beslenme davranışı, etkileri
8. Hafta Sosyal medya ve beslenme davranışı, etkileri
9. Hafta Makale tartışması
10. Hafta Makale tartışması
11. Hafta Makale tartışması
12. Hafta Makale tartışması
13. Hafta Makale tartışması
14. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLART.L. Peterson Exploring baseline food-media literacy of adults J Media Literacy Educ, 4 (2012), pp. 3-11
H. Gibbs, K. Chapman-Novakofski Establishing content validity for the nutrition literacy assessment instrument
Prev Chronic Dis, 10 (2013), pp. e109-e119
Teng, C. C., & Chih, C. (2022). Sustainable food literacy: A measure to promote sustainable diet practices. Sustainable Production and Consumption, 30, 776-786.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav120
Ödev115
Makale Sunuşu115
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık14228
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık6212
Laboratuvar
Final Sınavı122
Ödevler11010
Makale Sunuşu11010
Toplam İş Yükü106
Toplam İş Yükü / 303,53
Dersin AKTS Kredisi4
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1  X   X      
P2      X   X  
P3  X   X      
P4  X   X      
P5  X   X      
P6      X    
P7        X   X
P8  X   X   X    
P9        X