Anasayfa  »  Sağlık Bilimleri Fakültesi »  Beslenme ve Diyetetik Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME BES264 - 3 + 0 4

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS4
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IDoktor Öğretim Üyesi İrem Olcay Eminsoy
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Kaynakların etkin kullanımı özümser
2) Sağlıklı, uygun, doğru besin kaynağının kullanılmasını dünya için önemini anlar
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIDiyetisyenlerin mesleki eğitim ve öğretim programında sürdürülebilir beslenme, sürdürülebilir sağlık ve sürdürülebilir çevre yaklaşımlarında yer almak için gerekli etkinlikleri öğretir
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Sürdürülenbilir beslenmeye giriş
2. Hafta WHO ve FAOya göre sürdürülebilirlik kavramı
3. Hafta İklim değişimi ve gıda sektörünün etkileri
4. Hafta Sürdürülebilir Beslenme, Besin Sistemi
5. Hafta Küresel Beslenme Sorunları
6. Hafta Sürdürülebilir Beslenme Modelleri
7. Hafta Bitkisel Kaynaklı Beslenme
8. Hafta Ara sınav
9. Hafta Besin üretim sistemleri ve atıklar
10. Hafta Beslenme eğitimi ve sürdürülebilirlik
11. Hafta Sürdürülebilir diyet uygulamaları ve maliyet
12. Hafta Makale sunumu
13. Hafta Makale sunumu
14. Hafta Tartışma
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARCarolan,Michael S.Reclaiming food security. 1st ed. New York : Routledge, 2013
Klemmer,Amy Milson.Zooarchaeological Study of Fishing Strategies Over Time at the Rio Chico Site on the Central Coast of Ecuador
Huis,Arnold van.Edible insects:future prospects for food and feed security illustrations,FAO
Robinson,Zoe.Sustainability Singapore. Marshall Cavendish Editions,2012
Portney, Kent E.Sustainability.MIT Press essential knowledge series
Kenny, Michael. Planning sustainability. London;New York Routledge,1999
Oosterveer, Peter. Food, globalization and sustainability. London,New York:Earthscan,2012
Ekins, Paul. Trade, globalization and sustainability impact assessment a critical look at methods and outcomes, 1st ed. Sterling,VA,London Earthscan
https://bucemcevremerkezi.wixsite.com/baskent Başkent Üniversitesi Sürdürebilir Çevre Uygulama ve araştırma Merkezi
http://www.fao.org/3/ca6640en/ca6640en.pdf
https://www.bda.uk.com/food-health/your-health/sustainable-diets.html
https://www.healthyeating.org/nutrition-topics/general/sustainable-nutrition
https://www.who.int/
http://www.fao.org/home/en/
https://eatforum.org/content/uploads/2019/07/EAT-Lancet_Commission_Summary_Report.pdf
https://www.mooc-list.com/
https://www.mooc-list.com/course/nutrition-health-and-sustainability-futurelearn
https://www.mooc-list.com/search/node?keys=sustainable+nutrition
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Sunum,Soru-Cevap,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Mini-Sınav110
Makale Sunuşu120
Toplam(%)60
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)60
Finalin Başarıya Oranı(%)40
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık326
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık8432
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık6318
Laboratuvar
Final Sınavı111
Ödevler2510
Toplam İş Yükü110
Toplam İş Yükü / 303,66
Dersin AKTS Kredisi4
DİL
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2
P1   
P2  X   X
P3   
P4   
P5   
P6  X   X
P7  X   X
P8   
P9