DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Tezli Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | 2 |
YARIYIL | Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Profesör Doktor İsmail Tokmak
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) İletişim çalışmaları ekseninde bir sorunsal bularak, bu sorunsalı araştırma tasarımı olarak hazırlayabilir ve tez sürecine hazırlık yapabilir. 2) Akademik ihlalleri bilirler. 3) Bilimsel bir çalışmanın sunumunu yapabilirler.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu derste, Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin farklı vaka analizleri tartışılarak bütüncül bir bakış açısıyla etkin ve etkili Gastronomi ve Mutfak Sanatları becerisinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Tezin anlamı: Tez neden hazırlanır ve teze yönelik beklentiler nelerdir? | 2. Hafta | Tezin anlamı: Tez neden hazırlanır ve teze yönelik beklentiler nelerdir? | 3. Hafta | Bir yüksek lisans tezinin biçim ve içerik açısından ders sorumlusu tarafından değerlendirilmesi | 4. Hafta | Bir yüksek lisans tezinin biçim ve içerik açısından ders sorumlusu tarafından değerlendirilmesi | 5. Hafta | Bir doktora tezinin biçim ve içerik açısından ders sorumlusu tarafından değerlendirilmesi | 6. Hafta | Bir doktora tezinin biçim ve içerik açısından ders sorumlusu tarafından değerlendirilmesi | 7. Hafta | Ara Sınav | 8. Hafta | Seçilmiş tezlerin öğrenciler tarafından değerlendirilmesi | 9. Hafta | Tez önerilerinin sunumu | 10. Hafta | Tez önerilerinin sunumu | 11. Hafta | Tez önerilerinin sunumu | 12. Hafta | Tez önerilerinin sunumu | 13. Hafta | Akademik ihlaller | 14. Hafta | Makale sunumu | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Tez/seminer/proje konusu ile ilgili literatürü kapsamaktadır. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Örnek Olay İncelemesi,Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 10 | Proje | 1 | 30 | Toplam(%) | | 70 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 70 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 30 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | | | | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | | | | Final Sınavına Hazırlık | | | | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | | | | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | | | | Ödevler | | | | Sunum (Hazırlık dahil) | 2 | 25 | 50 | Proje | 2 | 50 | 100 | Danışmanla Toplantı | 5 | 10 | 50 | Rapor yazma | 1 | 20 | 20 | Makale Sunuşu | 14 | 3 | 42 | Toplam İş Yükü | | | 304 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 10,13 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |