Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
E-TİCARET GMS373 - 2 + 0 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Doktor Evrim Derinözlü
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) İşletme yönetiminin yerel, ulusal uluslar arası ve küresel boyutları ile bilişim teknolojileri başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerindeki güncel gelişmeleri yorumlar.
2) Elektronik ortamda iş yapabilmeyi anlar.
3) Elektronik ticaret modelleri için stratejileri değerlendirir.
4) Elektronik ortamda yeni ürün geliştirmeyi tasarlar.
5) Elektronik satılan ürünlerin fiyatlamasını planlar.
6) Elektronik ortamda güvenlik konularını sorgular.
7) İnternet tarihçesini anlar.
8) Yeni eko-sistemde risk ve başarıyı sorgular.
9) Ulusal ve uluslar arası tehditleri değerlendirir.
10) Dijital uçurumu yorumlar.
11) B2B modelini değerlendirir.
12) B2C modelini değelendirir.
13) C2C Modelini değerlendirir.
14) E-pazarlama, e-reklam konularını yorumlar.
15) Ticari sitelerin uygulamalarını yorumlar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIİnternetin tarihçesi, e-nesil, dijital ekonomi, e-ticaret türleri, e-pazarlama, e-posta ile pazarlama, internet-BIT kullanımı, e-devlet, e-kalite, e-suçlar; e-ticaretle ilgili güncel konular öğretilir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta İnternetin iarihçesi
2. Hafta E-Pazarlama
3. Hafta Elektronik ortamda yeni ürün geliştirme
4. Hafta E-fiyatlandırma
5. Hafta E-reklam, e-iletişim, e-marka
6. Hafta B2B
7. Hafta B2C
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta C2C
10. Hafta C2B
11. Hafta E-devlet
12. Hafta E-ödeme türleri
13. Hafta Elektronik ortamda güvenlik
14. Hafta Ticari sitelerin uygulamaları
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Civelek, M. (2003). İnternet Ticareti, Beta Yayıncılık, İstanbul.
2. Öncü, F. (2002). E-pazarlama: İnternet olanaklarıyla ürün ve hizmetin hedef pazara sunulması ve satışı. Litaratür Yayıncılık, İstanbul.
3. Deniz, R. B. (2001). İşletmeden tüketiciye internette pazarlama ve Türkiye'deki boyutları. Beta Yayıncılık, İstanbul.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİSoru-Cevap,Anlatım,Tartışma,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje,Diğer
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Proje110
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık144
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi2510
Final Sınavına Hazırlık5525
Ders Saati14228
Ara Sınava Hazırlık3515
Laboratuvar224
Final Sınavı111
Ödevler224
Toplam İş Yükü92
Toplam İş Yükü / 303,06
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6Ö7Ö8Ö9Ö10Ö11Ö12Ö13Ö14Ö15
P1                             
P2                             
P3                             
P4                             
P5                             
P6                             
P7                             
P8            X                  
P9  X     X               X   X     X   X   X
P10                X              
P11                             
P12        X                      
P13    X       X                    
P14                             
P15                             
P16      X                        
P17  X             X                
P18          X                    
P19                             
P20                             
P21                             
P22                             
P23                  X       X