Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

Üniversite Zorunlu Dersleri T U K AKTS
BTU100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI 2 - 2 2
GSBHSH SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM - 2 1 1
ORY100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ 1 - 1 1
 
Birinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 - 2 2
ENG125 İNGİLİZCE I 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS I 1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS I 2 - 2 3
GMS101 GENEL İŞLETME 3 - 3 5
GMS103 GENEL MUHASEBE 3 - 3 5
GMS105 GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ 3 - 3 5
TÜRK101 TÜRK DİLİ I 2 - 2 2
 
İkinci Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 - 2 2
ENG126 İNGİLİZCE II (ÖK: ENG125) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS II 1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS II (**) 2 - 2 3
GMS102 TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ 3 - 3 5
GMS104 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ 3 - 3 5
GMS106 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN 3 - 3 5
TÜRK102 TÜRK DİLİ II 2 - 2 2
 
Üçüncü Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
ENG225 İNGİLİZCE III (ÖK: ENG126) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS III 1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS III 2 - 2 3
GMS201 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI I 2 4 4 8
GMS203 MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI 2 - 2 3
GMS205 TASARIM VE ESTETİK 2 2 3 5
GMS207 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ 2 - 2 3
 
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
ENG226 İNGİLİZCE IV (ÖK: ENG225) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS IV 1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS IV 2 - 2 3
GMS200 STAJ I - 40 - 1
GMS202 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II (ÖK: GMS201) 2 4 4 8
GMS204 YÖNETİM VE ORGANİZASYON 3 - 3 5
GMS206 GENEL TURİZM 3 - 3 5
 
Beşinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
ENG367 İNGİLİZCE V (ÖK: ENG226) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS V 1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS V (***) 2 - 2 3
GMSXXX SEÇMELİ YABANCI DİL I 3 - 3 5
GMS301 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI I 1 3 3 5
GMS303 DÜNYA MUTFAKLARI I 1 3 3 5
GMS305 PASTANE UYGULAMALARI 1 2 2 4
 
Altıncı Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
ENG368 İNGİLİZCE VI (ÖK: ENG367) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS VI 1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VI (***) 2 - 2 3
GMSXXX SEÇMELİ YABANCI DİL II 3 - 3 5
GMS300 STAJ II - 40 - 1
GMS302 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI II 1 3 3 5
GMS304 DÜNYA MUTFAKLARI II 1 3 3 5
GMS306 FIRINCILIK UYGULAMALARI 1 2 2 3
 
Yedinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS VII 1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VII (***) 2 - 2 3
GMSXXX SEÇMELİ YABANCI DİL III 3 - 3 5
GMS403 YİYECEK VE İÇECEK ÜRETİMİ VE SERVİSİ 2 4 4 6
GMS405 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ 3 - 3 5
GMS409 BİTİRME PROJESİ 1 2 2 3
İNG490 MESLEKİ İNGİLİZCE 3 - 3 5
 
Sekizinci Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
GMS400 İŞ BAŞINDA EĞİTİM (****) - 40 20 30
 
Zorunlu Seçimlik Yabancı Dil Dersleri T U K AKTS
GMS135 ALMANCA I 3 - 3 5
GMS136 ALMANCA II 3 - 3 5
GMS147 ALMANCA III 3 - 3 5
GMS235 İTALYANCA I 3 - 3 5
GMS236 İTALYANCA II 3 - 3 5
GMS247 İTALYANCA III 3 - 3 5
GMS335 ÇİNCE I 3 - 3 5
GMS336 ÇİNCE II 3 - 3 5
GMS347 ÇİNCE III 3 - 3 5
GMS435 FRANSIZCA I 3 - 3 5
GMS436 FRANSIZCA II 3 - 3 5
GMS447 FRANSIZCA III 3 - 3 5
 
Alan Dışı Seçmeli Dersler T U K AKTS
GMS171 ÇEVRE KORUMA 2 - 2 3
GMS172 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ 2 - 2 3
GMS173 İLETİŞİM 2 - 2 3
GMS174 İŞLETME MATEMATİĞİ 2 - 2 3
GMS175 GENEL EKONOMİ 2 - 2 3
GMS176 HALKLA İLİŞKİLER 2 - 2 3
GMS177 TEMEL HUKUK 2 - 2 3
GMS178 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS179 HİZMET PAZARLAMASI 2 - 2 3
GMS180 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE FİNANSAL YÖNETİM 2 - 2 3
GMS181 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 2 - 2 3
GMS182 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET MUHASEBESİ 2 - 2 3
GMS271 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 2 - 2 3
GMS272 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 2 - 2 3
GMS273 KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU 2 - 2 3
GMS274 VERGİ HUKUKU 2 - 2 3
GMS275 İŞARET DİLİ 2 - 2 3
GMS276 PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI 2 - 2 3
GMS277 ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK 2 - 2 3
GMS278 PROJE YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS279 MÜZAKERE TEKNİKLERİ VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS280 UYGARLIK TARİHİ 2 - 2 3
GMS281 TURİZMDE REKREASYON VE ANİMASYON 2 - 2 3
GMS282 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS371 GENEL PSİKOLOJİ 2 - 2 3
GMS372 ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ 2 - 2 3
GMS373 E-TİCARET 2 - 2 3
GMS374 YEMEK SOSYOLOJİSİ 2 - 2 3
GMS375 MESLEK ETİĞİ 2 - 2 3
GMS376 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS377 STRATEJİK YÖNETİM 2 - 2 3
GMS378 TURİZMDE GÜNCEL SORUNLAR VE YAKLAŞIMLAR 2 - 2 3
GMS379 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS380 YEMEK KÜLTÜRÜ VE MÜZİK 2 - 2 3
GMS381 YİYECEK VE İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ 2 - 2 3
GMS471 FİKİR VE SANAT ESERLERİ HUKUKU 2 - 2 3
GMS473 TİCARET HUKUKU 2 - 2 3
GMS475 GİRİŞİMCİLİK 2 - 2 3
GMS477 İSTATİSTİK 2 - 2 3
GMS479 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA 2 - 2 3
 
Mesleki Seçimlik Dersler T U K AKTS
GMS151 MUTFAK EKİPMANLARI 1 2 2 3
GMS152 MEDYA VE GASTRONOMİ 1 2 2 3
GMS153 ÇORBA VE SOS YAPIMI 1 2 2 3
GMS154 GASTRONOMİ SEMİNERLERİ 1 2 2 3
GMS155 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ 1 2 2 3
GMS156 ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ 1 2 2 3
GMS157 GASTRONOMİ TURİZMİ 1 2 2 3
GMS158 ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA 1 2 2 3
GMS159 GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-I 1 2 2 3
GMS160 GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-II 1 2 2 3
GMS251 İÇECEK TEKNOLOJİSİ VE BAR YÖNETİMİ 1 2 2 3
GMS252 GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ 1 2 2 3
GMS253 KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ 1 2 2 3
GMS254 ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU 1 2 2 3
GMS255 VEJETERYAN MUTFAĞI 1 2 2 3
GMS256 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER 1 2 2 3
GMS257 MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1 2 2 3
GMS258 TURİZM MEVZUATI 1 2 2 3
GMS259 YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ-I 1 2 2 3
GMS260 YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ -II 1 2 2 3
GMS261 ET İŞLEME UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS262 TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ 1 2 2 3
GMS351 DENİZ ÜRÜNLERİ UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS352 ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS353 ÖNOLOJİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS354 CATERİNG HİZMETLERİ 1 2 2 3
GMS355 ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE RESTORAN TASARIMI 1 2 2 3
GMS356 GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ 1 2 2 3
GMS357 GIDALARDA DEKORASYON SANATI VE TEKNİKLERİ 1 2 2 3
GMS358 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 1 2 2 3
GMS359 DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1 2 2 3
GMS360 ŞEKER HAMURU MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS361 SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS362 TÜRKİYE'DE YÖRESEL ÜRÜNLER 1 2 2 3
GMS364 SOĞUK MUTFAK 1 2 2 3
GMS451 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK 1 2 2 3
GMS453 TÜRK TATLILARI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS455 YENİ MUTFAK AKIMLARI 1 2 2 3
GMS457 OSMANLI SARAY MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS459 DİYET MUTFAĞI 1 2 2 3
GMS461 AKDENİZ MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS463 UZAK DOĞU MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS465 MOLEKÜLER GASTRONOMİ 1 2 2 3
 
Ortak Seçimlik Dersler T U K AKTS
GSB101 FOTOĞRAFÇILIK - 2 1 1
GSB102 FOTOĞRAFÇILIK - 2 1 1
GSB103 HEYKEL - 2 1 1
GSB104 HEYKEL - 2 1 1
GSB105 KLASİK MÜZİK DİNLEME KÜLTÜRÜ - 2 1 1
GSB107 GÖRSEL KÜLTÜR VE SANATIN TARİHİ - 2 1 1
GSB109 ANADOLU ARKEOLOJİSİ - 2 1 1
GSB111 SİNEMA KÜLTÜRÜ VE TARİHİ - 2 1 1
GSB113 RESİM - 2 1 1
GSB115 DOĞAÇLAMA VE İLİŞKİLİ DOĞAÇLAMA - 2 1 1
GSB117 ÇAĞDAŞ DANSI ANLAMA VE YORUMLAMA - 2 1 1
GSB119 İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ - 2 1 1
GSB121 TASARIM KÜLTÜR VE TÜKETİM - 2 1 1
GSB123 ÇAĞDAŞ DANSA GİRİŞ - 2 1 1
GSB125 TAKI TASARIMI - 2 1 1
GSB127 SERAMİK - 2 1 1
GSB129 KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE - 2 1 1
GSB131 21.YÜZYILDA DÜNYA VE SANATTA EĞİLİMLER - 2 1 1
GSB133 ÇAĞLAR BOYU MÜZİK TÜRLERİ - 2 1 1
GSB135 SANAT VE EDEBİYAT ESERLERİNDE EVRENSEL HUKUK İLKELERİ - 2 1 1
GSB137 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA - 2 1 1
TIPXXX TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET 1 2 1 1
 
* ÜNİVERSİTE ZORUNLU DERSLERİ : Bu dersler lisans programları için zorunlu olan yarıyıllık 30 AKTS ve 8 yarıyıllık 240 AKTS ders yükü toplamı dışında gösterilmektedir.

** ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS II : Bu seçmeli ders yerine öğrenci istediği taktirde ve danışman onayı ile aynı kredili yada daha fazla kredili olan ve üniversitede diğer tüm bölüm kataloglarında yer alan ve kayıt olunan dönem için açılan derslerden birisini seçmeli ders olarak alabilir.

*** ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS V, ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VI, ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VII : Bu alan dışı seçmeli ders yerine istendiği taktirde ve danışman onayı ile o dönemde açılan bir mesleki seçimlik ders alınabilir.

**** İŞ BAŞINDA EĞİTİM : Bu derste öğrenciler ilgili işletmede haftada 40 saat uygulamalı staj yaparlar.

T: Teorik Ders Saati
U: Uygulama Saati
K: Kredi
ÖK: Ön Koşul
AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

T:Teorik Ders Saati
U:Uygulama Saati
K:Kredi
ÖK:Ön Koşul
AKTS:Avrupa Kredi Transfer Sistemi