Üniversite Zorunlu Dersleri |
T |
U |
K |
AKTS |
BTU100 |
BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI |
|
2 |
- |
2 |
2 |
KRY100 |
KARİYER PLANLAMA |
|
1 |
- |
1 |
2 |
ORY100 |
ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ |
|
1 |
- |
1 |
1 |
|
Birinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
GMS001 |
MESLEKİ SEÇMELİ DERS I |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS008 |
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS I |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS101 |
GENEL İŞLETME |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS103 |
GENEL MUHASEBE |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS105 |
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
İNGL101 |
İNGİLİZCE I |
|
4 |
- |
4 |
5 |
TÜRK101 |
TÜRK DİLİ I |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
İkinci Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
|
2 |
- |
2 |
2 |
GMS002 |
MESLEKİ SEÇMELİ DERS II |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS009 |
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS II (**) |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS102 |
TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS104 |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS106 |
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN |
|
3 |
- |
3 |
5 |
İNGL102 |
İNGİLİZCE II |
(ÖK: İNGL101) |
4 |
- |
4 |
5 |
TÜRK102 |
TÜRK DİLİ II |
|
2 |
- |
2 |
2 |
|
Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS003 |
MESLEKİ SEÇMELİ DERS III |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS010 |
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS III |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS201 |
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI I |
|
2 |
4 |
4 |
8 |
GMS203 |
MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS205 |
TASARIM VE ESTETİK |
|
2 |
2 |
3 |
5 |
GMS207 |
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
İNGL201 |
İNGİLİZCE III |
(ÖK: İNGL102) |
4 |
- |
4 |
5 |
|
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS004 |
MESLEKİ SEÇMELİ DERS IV |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS011 |
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS IV |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS202 |
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II |
(ÖK: GMS201) |
2 |
4 |
4 |
8 |
GMS208 |
STAJ I |
|
- |
40 |
- |
4 |
GMS210 |
YÖNETİM VE ORGANİZASYON |
|
3 |
- |
3 |
3 |
GMS212 |
GENEL TURİZM |
|
3 |
- |
3 |
4 |
İNGL202 |
İNGİLİZCE IV |
(ÖK: İNGL201) |
4 |
- |
4 |
5 |
|
Beşinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS005 |
MESLEKİ SEÇMELİ DERS V |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS012 |
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS V (***) |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS015 |
SEÇMELİ YABANCI DİL I |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS301 |
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI I |
|
1 |
3 |
3 |
5 |
GMS303 |
DÜNYA MUTFAKLARI I |
|
1 |
3 |
3 |
5 |
GMS305 |
PASTANE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
4 |
İNGL301 |
İNGİLİZCE V |
(ÖK: İNGL202) |
4 |
- |
4 |
5 |
|
Altıncı Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS006 |
MESLEKİ SEÇMELİ DERS VI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS013 |
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VI (***) |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS016 |
SEÇMELİ YABANCI DİL II |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS300 |
STAJ II |
|
- |
40 |
- |
1 |
GMS302 |
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI II |
|
1 |
3 |
3 |
5 |
GMS304 |
DÜNYA MUTFAKLARI II |
|
1 |
3 |
3 |
5 |
GMS306 |
FIRINCILIK UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS308 |
MESLEKİ İNGİLİZCE I |
(ÖK: İNGL301) |
3 |
- |
3 |
5 |
|
Yedinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS007 |
MESLEKİ SEÇMELİ DERS VII |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS014 |
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VII (***) |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS017 |
SEÇMELİ YABANCI DİL III |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS403 |
YİYECEK VE İÇECEK ÜRETİMİ VE SERVİSİ |
|
2 |
4 |
4 |
6 |
GMS405 |
YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS409 |
BİTİRME PROJESİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS490 |
MESLEKİ İNGİLİZCE II |
(ÖK: GMS308) |
3 |
- |
3 |
5 |
|
Sekizinci Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS400 |
İŞ BAŞINDA EĞİTİM (****) |
|
- |
40 |
20 |
30 |
|
Zorunlu Seçimlik Yabancı Dil Dersleri |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS135 |
ALMANCA I |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS136 |
ALMANCA II |
(ÖK: GMS135) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS147 |
ALMANCA III |
(ÖK: GMS136) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS235 |
İTALYANCA I |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS236 |
İTALYANCA II |
(ÖK: GMS235) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS247 |
İTALYANCA III |
(ÖK: GMS236) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS335 |
ÇİNCE I |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS336 |
ÇİNCE II |
(ÖK: GMS335) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS347 |
ÇİNCE III |
(ÖK: GMS336) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS435 |
FRANSIZCA I |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS436 |
FRANSIZCA II |
(ÖK: GMS435) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS445 |
İSPANYOLCA I |
|
3 |
- |
3 |
5 |
GMS446 |
İSPANYOLCA II |
(ÖK: GMS445) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS447 |
FRANSIZCA III |
(ÖK: GMS436) |
3 |
- |
3 |
5 |
GMS449 |
İSPANYOLCA III |
(ÖK: GMS446) |
3 |
- |
3 |
5 |
|
Alan Dışı Seçmeli Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS171 |
ÇEVRE KORUMA |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS172 |
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS173 |
İLETİŞİM |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS174 |
İŞLETME MATEMATİĞİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS175 |
GENEL EKONOMİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS176 |
HALKLA İLİŞKİLER |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS177 |
TEMEL HUKUK |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS178 |
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS179 |
HİZMET PAZARLAMASI |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS180 |
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE FİNANSAL YÖNETİM |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS181 |
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS182 |
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET MUHASEBESİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS271 |
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS272 |
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS273 |
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS274 |
VERGİ HUKUKU |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS275 |
İŞARET DİLİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS276 |
PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS277 |
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS278 |
PROJE YÖNETİMİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS279 |
MÜZAKERE TEKNİKLERİ VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS280 |
UYGARLIK TARİHİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS281 |
TURİZMDE REKREASYON VE ANİMASYON |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS282 |
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS371 |
GENEL PSİKOLOJİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS372 |
ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS373 |
E-TİCARET |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS374 |
YEMEK SOSYOLOJİSİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS375 |
MESLEK ETİĞİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS376 |
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS377 |
STRATEJİK YÖNETİM |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS378 |
TURİZMDE GÜNCEL SORUNLAR VE YAKLAŞIMLAR |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS379 |
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS380 |
YEMEK KÜLTÜRÜ VE MÜZİK |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS381 |
YİYECEK VE İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS471 |
FİKİR VE SANAT ESERLERİ HUKUKU |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS473 |
TİCARET HUKUKU |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS475 |
GİRİŞİMCİLİK |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS477 |
İSTATİSTİK |
|
2 |
- |
2 |
3 |
GMS479 |
ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA |
|
2 |
- |
2 |
3 |
|
Mesleki Seçimlik Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
GMS151 |
MUTFAK EKİPMANLARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS152 |
MEDYA VE GASTRONOMİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS153 |
ÇORBA VE SOS YAPIMI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS154 |
GASTRONOMİ SEMİNERLERİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS155 |
GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS156 |
ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS157 |
GASTRONOMİ TURİZMİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS158 |
ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS159 |
GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-I |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS160 |
GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-II |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS251 |
İÇECEK TEKNOLOJİSİ VE BAR YÖNETİMİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS252 |
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS253 |
KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS254 |
ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS255 |
VEJETERYAN MUTFAĞI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS256 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS257 |
MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS258 |
TURİZM MEVZUATI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS259 |
YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ-I |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS260 |
YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ -II |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS261 |
ET İŞLEME UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS262 |
TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS350 |
MİKSOLOJİ TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS351 |
DENİZ ÜRÜNLERİ UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS352 |
ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS353 |
ÖNOLOJİ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS354 |
CATERİNG HİZMETLERİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS355 |
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE RESTORAN TASARIMI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS356 |
GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS357 |
GIDALARDA DEKORASYON SANATI VE TEKNİKLERİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS358 |
YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS359 |
DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS360 |
ŞEKER HAMURU MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS361 |
SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS362 |
ANADOLU MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS363 |
YÖRESEL UNLU MAMÜLLER VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS364 |
SOĞUK MUTFAK |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS365 |
KORE MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS366 |
İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS367 |
İSPANYOL MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS368 |
İTALYAN MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS369 |
FRANSIZ MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS370 |
PROFESYONEL PASTA MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI |
(ÖK: GMS360) |
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS451 |
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS453 |
TÜRK TATLILARI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS455 |
YENİ MUTFAK AKIMLARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS457 |
OSMANLI SARAY MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS459 |
DİYET MUTFAĞI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS461 |
AKDENİZ MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS463 |
UZAK DOĞU MUTFAĞI UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS465 |
MOLEKÜLER GASTRONOMİ |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS467 |
İLERİ FIRINCILIK TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
GMS469 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ UYGULAMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
3 |
|
Ortak Seçimlik Dersler |
T |
U |
K |
AKTS |
GSB101 |
FOTOĞRAFÇILIK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB102 |
FOTOĞRAFÇILIK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB103 |
HEYKEL |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB104 |
HEYKEL |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB105 |
KLASİK MÜZİK DİNLEME KÜLTÜRÜ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB107 |
GÖRSEL KÜLTÜR VE SANATIN TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB109 |
ANADOLU ARKEOLOJİSİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB111 |
SİNEMA KÜLTÜRÜ VE TARİHİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB113 |
RESİM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB115 |
DOĞAÇLAMA VE İLİŞKİLİ DOĞAÇLAMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB117 |
ÇAĞDAŞ DANSI ANLAMA VE YORUMLAMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB119 |
İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB121 |
TASARIM KÜLTÜR VE TÜKETİM |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB123 |
ÇAĞDAŞ DANSA GİRİŞ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB125 |
TAKI TASARIMI |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB127 |
SERAMİK |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB129 |
KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB131 |
21.YÜZYILDA DÜNYA VE SANATTA EĞİLİMLER |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB133 |
ÇAĞLAR BOYU MÜZİK TÜRLERİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB135 |
SANAT VE EDEBİYAT ESERLERİNDE EVRENSEL HUKUK İLKELERİ |
|
- |
2 |
1 |
1 |
GSB137 |
ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA |
|
- |
2 |
1 |
1 |
HSH100 |
TEMEL İLK YARDIM |
|
1 |
1 |
1 |
1 |
TIP099 |
TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET |
|
1 |
2 |
1 |
1 |
YAKE100 |
YARATICI KÜLTÜR ENDÜSTRİLERİ |
|
2 |
- |
1 |
1 |
|
Katalog Dışı Seçmeli Ders |
T |
U |
K |
AKTS |
GNLÇ310 |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI |
|
1 |
2 |
2 |
4 |
|