Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

Üniversite Zorunlu Dersleri T U K AKTS
BTU100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI 2 - 2 2
KRY100 KARİYER PLANLAMA 1 - 1 2
ORY100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ 1 - 1 1
 
Birinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 - 2 2
GMS001 MESLEKİ SEÇMELİ DERS I 1 2 2 3
GMS008 ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS I 2 - 2 3
GMS101 GENEL İŞLETME 3 - 3 5
GMS103 GENEL MUHASEBE 3 - 3 5
GMS105 GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ 3 - 3 5
İNGL101 İNGİLİZCE I 4 - 4 5
TÜRK101 TÜRK DİLİ I 2 - 2 2
 
İkinci Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 - 2 2
GMS002 MESLEKİ SEÇMELİ DERS II 1 2 2 3
GMS009 ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS II (**) 2 - 2 3
GMS102 TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ 3 - 3 5
GMS104 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ 3 - 3 5
GMS106 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN 3 - 3 5
İNGL102 İNGİLİZCE II (ÖK: İNGL101) 4 - 4 5
TÜRK102 TÜRK DİLİ II 2 - 2 2
 
Üçüncü Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
GMS003 MESLEKİ SEÇMELİ DERS III 1 2 2 3
GMS010 ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS III 2 - 2 3
GMS201 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI I 2 4 4 8
GMS203 MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI 2 - 2 3
GMS205 TASARIM VE ESTETİK 2 2 3 5
GMS207 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ 2 - 2 3
İNGL201 İNGİLİZCE III (ÖK: İNGL102) 4 - 4 5
 
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
GMS004 MESLEKİ SEÇMELİ DERS IV 1 2 2 3
GMS011 ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS IV 2 - 2 3
GMS202 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II (ÖK: GMS201) 2 4 4 8
GMS208 STAJ I - 40 - 4
GMS210 YÖNETİM VE ORGANİZASYON 3 - 3 3
GMS212 GENEL TURİZM 3 - 3 4
İNGL202 İNGİLİZCE IV (ÖK: İNGL201) 4 - 4 5
 
Beşinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
GMS005 MESLEKİ SEÇMELİ DERS V 1 2 2 3
GMS012 ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS V (***) 2 - 2 3
GMS015 SEÇMELİ YABANCI DİL I 3 - 3 5
GMS301 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI I 1 3 3 5
GMS303 DÜNYA MUTFAKLARI I 1 3 3 5
GMS305 PASTANE UYGULAMALARI 1 2 2 4
İNGL301 İNGİLİZCE V (ÖK: İNGL202) 4 - 4 5
 
Altıncı Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
GMS006 MESLEKİ SEÇMELİ DERS VI 1 2 2 3
GMS013 ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VI (***) 2 - 2 3
GMS016 SEÇMELİ YABANCI DİL II 3 - 3 5
GMS300 STAJ II - 40 - 1
GMS302 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI II 1 3 3 5
GMS304 DÜNYA MUTFAKLARI II 1 3 3 5
GMS306 FIRINCILIK UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS308 MESLEKİ İNGİLİZCE I (ÖK: İNGL301) 3 - 3 5
 
Yedinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
GMS007 MESLEKİ SEÇMELİ DERS VII 1 2 2 3
GMS014 ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VII (***) 2 - 2 3
GMS017 SEÇMELİ YABANCI DİL III 3 - 3 5
GMS403 YİYECEK VE İÇECEK ÜRETİMİ VE SERVİSİ 2 4 4 6
GMS405 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ 3 - 3 5
GMS409 BİTİRME PROJESİ 1 2 2 3
GMS490 MESLEKİ İNGİLİZCE II (ÖK: GMS308) 3 - 3 5
 
Sekizinci Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
GMS400 İŞ BAŞINDA EĞİTİM (****) - 40 20 30
 
Zorunlu Seçimlik Yabancı Dil Dersleri T U K AKTS
GMS135 ALMANCA I 3 - 3 5
GMS136 ALMANCA II (ÖK: GMS135) 3 - 3 5
GMS147 ALMANCA III (ÖK: GMS136) 3 - 3 5
GMS235 İTALYANCA I 3 - 3 5
GMS236 İTALYANCA II (ÖK: GMS235) 3 - 3 5
GMS247 İTALYANCA III (ÖK: GMS236) 3 - 3 5
GMS335 ÇİNCE I 3 - 3 5
GMS336 ÇİNCE II (ÖK: GMS335) 3 - 3 5
GMS347 ÇİNCE III (ÖK: GMS336) 3 - 3 5
GMS435 FRANSIZCA I 3 - 3 5
GMS436 FRANSIZCA II (ÖK: GMS435) 3 - 3 5
GMS445 İSPANYOLCA I 3 - 3 5
GMS446 İSPANYOLCA II (ÖK: GMS445) 3 - 3 5
GMS447 FRANSIZCA III (ÖK: GMS436) 3 - 3 5
GMS449 İSPANYOLCA III (ÖK: GMS446) 3 - 3 5
 
Alan Dışı Seçmeli Dersler T U K AKTS
GMS171 ÇEVRE KORUMA 2 - 2 3
GMS172 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ 2 - 2 3
GMS173 İLETİŞİM 2 - 2 3
GMS174 İŞLETME MATEMATİĞİ 2 - 2 3
GMS175 GENEL EKONOMİ 2 - 2 3
GMS176 HALKLA İLİŞKİLER 2 - 2 3
GMS177 TEMEL HUKUK 2 - 2 3
GMS178 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS179 HİZMET PAZARLAMASI 2 - 2 3
GMS180 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE FİNANSAL YÖNETİM 2 - 2 3
GMS181 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 2 - 2 3
GMS182 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET MUHASEBESİ 2 - 2 3
GMS271 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 2 - 2 3
GMS272 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 2 - 2 3
GMS273 KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU 2 - 2 3
GMS274 VERGİ HUKUKU 2 - 2 3
GMS275 İŞARET DİLİ 2 - 2 3
GMS276 PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI 2 - 2 3
GMS277 ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK 2 - 2 3
GMS278 PROJE YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS279 MÜZAKERE TEKNİKLERİ VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS280 UYGARLIK TARİHİ 2 - 2 3
GMS281 TURİZMDE REKREASYON VE ANİMASYON 2 - 2 3
GMS282 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS371 GENEL PSİKOLOJİ 2 - 2 3
GMS372 ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ 2 - 2 3
GMS373 E-TİCARET 2 - 2 3
GMS374 YEMEK SOSYOLOJİSİ 2 - 2 3
GMS375 MESLEK ETİĞİ 2 - 2 3
GMS376 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS377 STRATEJİK YÖNETİM 2 - 2 3
GMS378 TURİZMDE GÜNCEL SORUNLAR VE YAKLAŞIMLAR 2 - 2 3
GMS379 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 2 - 2 3
GMS380 YEMEK KÜLTÜRÜ VE MÜZİK 2 - 2 3
GMS381 YİYECEK VE İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ 2 - 2 3
GMS471 FİKİR VE SANAT ESERLERİ HUKUKU 2 - 2 3
GMS473 TİCARET HUKUKU 2 - 2 3
GMS475 GİRİŞİMCİLİK 2 - 2 3
GMS477 İSTATİSTİK 2 - 2 3
GMS479 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA 2 - 2 3
 
Mesleki Seçimlik Dersler T U K AKTS
GMS151 MUTFAK EKİPMANLARI 1 2 2 3
GMS152 MEDYA VE GASTRONOMİ 1 2 2 3
GMS153 ÇORBA VE SOS YAPIMI 1 2 2 3
GMS154 GASTRONOMİ SEMİNERLERİ 1 2 2 3
GMS155 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ 1 2 2 3
GMS156 ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ 1 2 2 3
GMS157 GASTRONOMİ TURİZMİ 1 2 2 3
GMS158 ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA 1 2 2 3
GMS159 GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-I 1 2 2 3
GMS160 GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-II 1 2 2 3
GMS251 İÇECEK TEKNOLOJİSİ VE BAR YÖNETİMİ 1 2 2 3
GMS252 GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ 1 2 2 3
GMS253 KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ 1 2 2 3
GMS254 ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU 1 2 2 3
GMS255 VEJETERYAN MUTFAĞI 1 2 2 3
GMS256 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER 1 2 2 3
GMS257 MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1 2 2 3
GMS258 TURİZM MEVZUATI 1 2 2 3
GMS259 YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ-I 1 2 2 3
GMS260 YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ -II 1 2 2 3
GMS261 ET İŞLEME UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS262 TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ 1 2 2 3
GMS350 MİKSOLOJİ TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS351 DENİZ ÜRÜNLERİ UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS352 ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS353 ÖNOLOJİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS354 CATERİNG HİZMETLERİ 1 2 2 3
GMS355 ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE RESTORAN TASARIMI 1 2 2 3
GMS356 GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ 1 2 2 3
GMS357 GIDALARDA DEKORASYON SANATI VE TEKNİKLERİ 1 2 2 3
GMS358 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 1 2 2 3
GMS359 DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ 1 2 2 3
GMS360 ŞEKER HAMURU MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS361 SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS362 ANADOLU MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS363 YÖRESEL UNLU MAMÜLLER VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS364 SOĞUK MUTFAK 1 2 2 3
GMS365 KORE MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS366 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS367 İSPANYOL MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS368 İTALYAN MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS369 FRANSIZ MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS370 PROFESYONEL PASTA MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI (ÖK: GMS360) 1 2 2 3
GMS451 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK 1 2 2 3
GMS453 TÜRK TATLILARI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS455 YENİ MUTFAK AKIMLARI 1 2 2 3
GMS457 OSMANLI SARAY MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS459 DİYET MUTFAĞI 1 2 2 3
GMS461 AKDENİZ MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS463 UZAK DOĞU MUTFAĞI UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS465 MOLEKÜLER GASTRONOMİ 1 2 2 3
GMS467 İLERİ FIRINCILIK TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI 1 2 2 3
GMS469 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ UYGULAMALARI 1 2 2 3
 
Ortak Seçimlik Dersler T U K AKTS
GSB101 FOTOĞRAFÇILIK - 2 1 1
GSB102 FOTOĞRAFÇILIK - 2 1 1
GSB103 HEYKEL - 2 1 1
GSB104 HEYKEL - 2 1 1
GSB105 KLASİK MÜZİK DİNLEME KÜLTÜRÜ - 2 1 1
GSB107 GÖRSEL KÜLTÜR VE SANATIN TARİHİ - 2 1 1
GSB109 ANADOLU ARKEOLOJİSİ - 2 1 1
GSB111 SİNEMA KÜLTÜRÜ VE TARİHİ - 2 1 1
GSB113 RESİM - 2 1 1
GSB115 DOĞAÇLAMA VE İLİŞKİLİ DOĞAÇLAMA - 2 1 1
GSB117 ÇAĞDAŞ DANSI ANLAMA VE YORUMLAMA - 2 1 1
GSB119 İNSAN VE ÇEVRE ETKİLEŞİMİ - 2 1 1
GSB121 TASARIM KÜLTÜR VE TÜKETİM - 2 1 1
GSB123 ÇAĞDAŞ DANSA GİRİŞ - 2 1 1
GSB125 TAKI TASARIMI - 2 1 1
GSB127 SERAMİK - 2 1 1
GSB129 KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE - 2 1 1
GSB131 21.YÜZYILDA DÜNYA VE SANATTA EĞİLİMLER - 2 1 1
GSB133 ÇAĞLAR BOYU MÜZİK TÜRLERİ - 2 1 1
GSB135 SANAT VE EDEBİYAT ESERLERİNDE EVRENSEL HUKUK İLKELERİ - 2 1 1
GSB137 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA - 2 1 1
HSH100 TEMEL İLK YARDIM 1 1 1 1
TIP099 TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET 1 2 1 1
YAKE100 YARATICI KÜLTÜR ENDÜSTRİLERİ 2 - 1 1
 
Katalog Dışı Seçmeli Ders T U K AKTS
GNLÇ310 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI 1 2 2 4
 
T:Teorik Ders Saati
U:Uygulama Saati
K:Kredi
ÖK:Ön Koşul
AKTS:Avrupa Kredi Transfer Sistemi