Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
STAJ I GMS208 Dördüncü Yarıyıl (Bahar) 0 + 40 4

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI2
YARIYILDördüncü Yarıyıl (Bahar)
AKTS4
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Hakan Özler
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) İletişim becerilerini ve kendini ifade etme yeteneğini geliştirir.
2) İş disiplini kazanır.
3) Sektörü tanır.
4) Kuralları bilir ve uygular. (Çalışma saatleri, kıyafet, ilişkiler vb.)
5) Çalışma metodlarını geliştirme becerisini kazandırır.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIÖğrenciler yaz döneminde en az 30 olmak üzere 60 veya 90 işi günü zorunlu staj eğitimlerini yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirmektedir.
DERS İÇERİĞİÖğrenci, 30 iş günü boyunca mutfakta ilgi duyduğu departmanlarda çalışarak sektör deneyimi kazanır.
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARyok
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİEğitim-Uygulama
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Uygulama/Pratik1100
Toplam(%)100
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)100
Finalin Başarıya Oranı(%)0
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık
Ders Saati13030
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı
Ödevler
Toplam İş Yükü30
Toplam İş Yükü / 301
Dersin AKTS Kredisi4
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAVar
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1  X        
P2  X        
P3  X        
P4         
P5  X        
P6  X        
P7  X        
P8        X  
P9        X  
P10          X
P11          X
P12          X
P13        X  
P14         
P15      X    
P16         
P17      X    
P18      X    
P19         
P20         
P21         
P22         
P23