Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK GMS451 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Fotoğrafçılıkla ilgili temel kavramları açıklayabilir
2) Görsel estetik ve fotoğraf kompozisyonu hakkında bilgi sahibi olur.
3) Yiyecek-İçecek fotoğraflarının kullanım amacına göre nasıl çekileceğini bilir.
4) Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
5) Yiyecek büfesi dekorasyonu ve yiyeceklerin görsel sunum tekniklerini bilir ve uygular.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIYemek fotoğrafçılığına giriş olarak planlanan bu dersin içeriğinde görsel, yazılı sanatsal uygulamaların yer alacağı çalışma alanlarında uzmanlık sağlamak üzere, ihtiyaç duyulacak teknik bilgiler ve uygulamada yer alan örnekler hakkında bilgiler aktarılır. Öğrenciler yemek ve gıda endüstrisinde pazarlama ve iletişim alanı başta olmak üzere biçim, doku, denge, renk, hareket ve bütünlük gibi temel tasarım kavramları ve sunum tabağı tasarımı, yazılı bilgi, görsel boyut uygulamaları hakkında eğitilir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Yiyecek-içecek ve görsel Estetik
2. Hafta Yiyecek-içecek fotoğraflarının kullanım alanları, ürün fotoğrafçılığı ve reklam fotoğrafçılığı
3. Hafta Fotoğrafın tanımı
4. Hafta Işık
5. Hafta Renk
6. Hafta Kompozisyon, temel oranlar, görsel algılama
7. Hafta Fotoğrafçılıkta kullanılan araçlar
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Fotoğrafçılıkta Kullanılan Araçlar: Objektifler
10. Hafta Fotoğrafçılıkta Kullanılan Araçlar: Tripodlar ve diğer araçlar
11. Hafta Işık kaynakları ve ışığın yönetimi
12. Hafta Fotoğraf makinası kullanımı, pozlama, beyaz dengesi
13. Hafta Yemek fotoğrafçılığı için özel araçlar ve aksesuarlar
14. Hafta Yemek fotoğrafçılığında kompozisyon, fotoğraf düzenleme
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARyok
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Ödev110
Toplam(%)60
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)60
Finalin Başarıya Oranı(%)40
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14114
Final Sınavına Hazırlık11818
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11515
Laboratuvar
Final Sınavı122
Ödevler
Toplam İş Yükü93
Toplam İş Yükü / 303,1
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1         
P2         
P3         
P4         
P5         
P6  X   X   X   X   X
P7         
P8         
P9         
P10         
P11         
P12         
P13         
P14         
P15  X     X    
P16         
P17         
P18         
P19         
P20         
P21      X     X
P22         
P23