DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | 2 |
YARIYIL | Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Fereshteh Rezaeı
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Tahılların yapısını kavrar. 2) Tahılların beslenme ve ekonomik açıdan önemini bilir. 3) Tahılların fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilir. 4) Tahılların depolanması ve öğütülmesi konularını öğrenir. 5) Tahıl ürünlerinin (ekmek,makarna ,vb.) üretim teknolojilerini bilir. 6) Tahıl ürünleri temel analizlerini deneysel olarak bilir, sonuçları yorumlayabilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Tahılların tanımı, tahım ve ürünleri teknolojisini öğretir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Tahıllar, tanımı, çeşitleri ve özellikleri | 2. Hafta | Buğdayın sınıflandırılması | 3. Hafta | Buğday hastalık ve zararlıları | 4. Hafta | Buğdayın depolanması | 5. Hafta | Buğdayın kalite kriterleri | 6. Hafta | Buğdayın alımı,temizlenmesi, öğütülmesi ve tavlanması | 7. Hafta | Buğdayın alımı,temizlenmesi, öğütülmesi ve tavlanması | 8. Hafta | Ara SINAV | 9. Hafta | Ekmek teknolojisi | 10. Hafta | Ekmek hata ve hastalıkları | 11. Hafta | Makarna üretim teknolojisi | 12. Hafta | Bulgur üretim teknolojisi | 13. Hafta | Gofret ve kek üretim teknolojisi | 14. Hafta | Derslerin tekrarı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Tahıl İşleme Teknolojisi(2005). Selcuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları, Konya. Tahıl ve Ürünleri Analiz Yöntemleri.(2005). Gıda Teknoloji DerneğiYayınları.No:31. Ankara. Hububat Laboratuvarı El Kitabı.(2005). Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Yayınları. Ankara. Tahıl ve Ürünleri Analitik Kalite Kontrolü.(2005). Selcuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları, Konya.
***Engel durumunuzdan dolayı akademik uyarlamaya ihtiyaç duyarsanız, dersin öğretim elemanı ile irtabat kurunuz.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 20 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 4 | 56 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Laboratuvar | 14 | 1 | 14 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 3 | 3 | 9 | Toplam İş Yükü | | | 149 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 4,96 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |