Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Gıda Teknolojisi Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
TAHIL VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ KMGT203 Üçüncü Yarıyıl (Güz) 3 + 1 5

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI2
YARIYILÜçüncü Yarıyıl (Güz)
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Fereshteh Rezaeı
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Tahılların yapısını kavrar.
2) Tahılların beslenme ve ekonomik açıdan önemini bilir.
3) Tahılların fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilir.
4) Tahılların depolanması ve öğütülmesi konularını öğrenir.
5) Tahıl ürünlerinin (ekmek,makarna ,vb.) üretim teknolojilerini bilir.
6) Tahıl ürünleri temel analizlerini deneysel olarak bilir, sonuçları yorumlayabilir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMITahılların tanımı, tahım ve ürünleri teknolojisini öğretir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Tahıllar, tanımı, çeşitleri ve özellikleri
2. Hafta Buğdayın sınıflandırılması
3. Hafta Buğday hastalık ve zararlıları
4. Hafta Buğdayın depolanması
5. Hafta Buğdayın kalite kriterleri
6. Hafta Buğdayın alımı,temizlenmesi, öğütülmesi ve tavlanması
7. Hafta Buğdayın alımı,temizlenmesi, öğütülmesi ve tavlanması
8. Hafta Ara SINAV
9. Hafta Ekmek teknolojisi
10. Hafta Ekmek hata ve hastalıkları
11. Hafta Makarna üretim teknolojisi
12. Hafta Bulgur üretim teknolojisi
13. Hafta Gofret ve kek üretim teknolojisi
14. Hafta Derslerin tekrarı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARTahıl İşleme Teknolojisi(2005). Selcuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları, Konya.
Tahıl ve Ürünleri Analiz Yöntemleri.(2005). Gıda Teknoloji DerneğiYayınları.No:31. Ankara.
Hububat Laboratuvarı El Kitabı.(2005). Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Yayınları. Ankara.
Tahıl ve Ürünleri Analitik Kalite Kontrolü.(2005). Selcuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları, Konya.

***Engel durumunuzdan dolayı akademik uyarlamaya ihtiyaç duyarsanız, dersin öğretim elemanı ile irtabat kurunuz.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Ödev120
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14456
Final Sınavına Hazırlık11212
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11212
Laboratuvar14114
Final Sınavı122
Ödevler339
Toplam İş Yükü149
Toplam İş Yükü / 304,96
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6
P1  X   X   X   X   X   X
P2  X   X   X   X   X   X
P3  X   X   X   X   X   X
P4        X   X   X
P5  X   X   X      
P6        X   X   X
P7  X   X   X   X   X   X
P8        X   X   X
P9           
P10