Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Gıda Teknolojisi Programı

Genel Bilgi

Kahramankazan Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Gıda Teknolojisi Programı, lise eğitiminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan ile, Gıda Teknolojisi Programı tercih edebilmektedir. Programın 25 öğrencilik kontenjanının; 4 tanesi %100 burslu, 21 tanesi de %50 indirimlidir. Öğrencilerin zorunlu olan her dersi almaları ve geçmeleri, aynı zamanda mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasını sağlamaları gerekmektedir. Bunun yanında mezuniyet için 20 iş gününü kapsayan yaz stajı zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca ''3+1'' olarak temalaştırılan ''İş Yeri Uygulaması Eğitim Modeli'' uygulanmakta ve bu uygulama ile mezuniyet sonrası daha kolay iş ve meslek hayatına girişe imkan altyapısı oluşturulmaktadır. Mezuniyet sonrasında ise yine Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile, ilgili lisans bölümlerine geçiş yapılabilmektedir.