Program Yeterlilikleri (Kazanımları)
- Temel gıda bilimi, kontrolü ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur.
- Gıda teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptama, tanımlama ve çözme kabiliyeti kazanır.
- Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazandırılır.
- Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir.
- Gıda kimyasının değerlendirilmesinde objektif ve sübjektif yöntemleri kullanma ve sonuçları yorumlama yeteneği edinir.
- Laboratuvar kullanma, gıda analizlerini yapma, sonuçları değerlendirme, yorumlama ve rapor etme becerisi elde eder.
- Meslek etiğine saygılı olma anlayışı kazanır.
- Bir gıda prosesini planlar, uygular ve geliştirir.
- Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur.
- Bilgi ve iletişim teknolojisi araçları ile diğer mesleki araçları ve teknikleri kullanabilir.
|