Program Profili
Gıda Teknolojisi Programı sektörün değişen ve gelişen ihtiyacını karşılayacak nitelikte tekniker eleman olarak çalışabilecek uzman işgücü yetiştirmeyi hedeflemektedir. Temel derslerin tamamlanması ile alana yönelik derslere ağırlık verilmektedir. Derslerin uygulamaları sektör ile işbirliği yapılarak yerinde eğitim ile gerçekleştirilmektedir. Programda ders kitaplarıyla öğretilen bilgileri desteklemek ve pekiştirmek için 20 iş gününü içeren yaz stajı ve 14 hafta süreyle işyeri uygulamalı eğitimi zorunludur. Bölümden mezun olan öğrenciler, Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca örgün veya Uzaktan Eğitim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir. |