DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Beslenme ilkelerini ve temel kavramlarını kavrayabilir. 2) Besinleri gruplara ayırarak özelliklerini ve saklama koşullarını bilir. 3) Sağlıklı ve dengeli beslenme için alınması gereken besin gruplarını bilir. 4) Beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini bilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Beslenme ile ilgili kavramlar | 2. Hafta | Karbonhidratlar | 3. Hafta | Proteinler | 4. Hafta | Yağlar | 5. Hafta | Vitaminler | 6. Hafta | Su ve Mineraller | 7. Hafta | Besin Grupları | 8. Hafta | ARA SINAV | 9. Hafta | Besin Grupları | 10. Hafta | Enerji Metabolizması | 11. Hafta | Enerji Metabolizması | 12. Hafta | Beslenme Bozuklukları | 13. Hafta | Hastalıklarda beslenme | 14. Hafta | Genel tekrar ve sınava hazırlık | 15. Hafta | YARIYIL SONU SINAVI | 16. Hafta | | 17. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Beslenme. Baysal A., Hatiboğlu Yayınevi, 12. Baskı, Ankara,2010. Megep Notları. Aplegate L., ED Özpınar H, Beslenme ve Diyet Temel İlkeleri, İstanbul Tıp Kitabevi,2011.
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 20 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 24 | 24 | Ders Saati | 14 | 2 | 28 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Laboratuvar | 0 | 0 | 0 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 1 | 12 | 12 | Toplam İş Yükü | | | 150 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |