DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Gamze Ege
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Sürdürülebilirlik kavramı ile tanışacaktır. 2) Sürdürülebilirliğin gastronomi ve mutfak kültürü, mutfak uygulamaları ve tarımsal üretim ile ilişkisini öğrenecektir
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu ders kapsamında sürdürülebilirlik kavramı, bu kavramın günümüzdeki önemi, sürdürülebilir turizm ve kalkınma, gıdaların geleceği ve gastronomik miras kavramı, sürdürülebilir mutfak ve uygulamaları, kavram kapsamındaki etkinlikler ve Türkiye ile Dünya çapında gerçekleştirilen uygulamalar ele alınacaktır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Tanışma/Oryantasyon | 2. Hafta | Sürdürülebilirlik kavramının tanımı ve tarihsel gelişimi ve gastronomi mutfak kültürü ilişkisi | 3. Hafta | Küresel krizlerin gıda üretimi ve mutfak kültürü üzerindeki etkisi | 4. Hafta | Temiz gıda üretimi prensipler: organik tarım, permakültür ve Agroekoloji ilkelerinin incelenmesi | 5. Hafta | Yerel gıda zincirleri küresel gıda zincirlerine karışı: yerellik kavramının tanımı ve önemi ile küçük üreticilerin önemi | 6. Hafta | Sürdürülebilir mutfağın temelleri: sürdürülebilir mutfak uygulamaları neler içermeli? | 7. Hafta | Ankara mutfak kültürü ve temiz gıda üretimi yapan alanların tanımı, öğrenci proje konularının belirlenmesi | 8. Hafta | ARA SINAV | 9. Hafta | Alan ziyaretleri | 10. Hafta | Alan ziyaretleri | 11. Hafta | Alan ziyaretleri | 12. Hafta | Kampüs Projeleri | 13. Hafta | Kampüs Projeleri | 14. Hafta | Kampüs Projeleri | 15. Hafta | FİNAL SINAVI | 16. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | yok |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Eğitim-Uygulama, Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 1 | 14 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 18 | 18 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 15 | 15 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | | | | Rapor yazma | 1 | 5 | 5 | Toplam İş Yükü | | | 98 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,26 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |