Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
UZAK DOĞU MUTFAĞI UYGULAMALARI GMS463 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Uzak Doğu ve Asya mutfak kültürünü araştırır.
2) Yemek kültürlerinin oluşumunda tarih, coğrafya ve kültürel farklılıkların etkisini kavrar.
3) Uzakdoğu mutfak kültürlerinin beslenme, yiyecek hazırlama ve tüketim alışkanlıklarını öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIUzakdoğu mutfağının genel özellikleri, karakteristik araç-gereçleri ve pişirme yöntemleri öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Uzakdoğu mutfak kültürlerinin genel özellikleri
2. Hafta Kuzey Çin mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
3. Hafta Güney Çin mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
4. Hafta Japon mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
5. Hafta Güney ve Kuzey Kore mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
6. Hafta Tayland mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
7. Hafta Vietnam mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Kamboçya ve Laos mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
10. Hafta Malezya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
11. Hafta Endonezya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
12. Hafta Filipinler mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
13. Hafta Avustralya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
14. Hafta Yeni Zelanda mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14114
Final Sınavına Hazırlık11818
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11515
Laboratuvar
Final Sınavı122
Ödevler
Doktora Yeterlilik Sınavına Hazırlanma155
Toplam İş Yükü98
Toplam İş Yükü / 303,26
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1     
P2     
P3     
P4     
P5     
P6     
P7  X   X   X
P8     
P9     
P10     
P11    X  
P12     
P13     
P14     
P15     
P16     
P17     
P18     
P19     
P20     
P21     
P22     
P23