Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Uzak Doğu ve Asya mutfak kültürünü araştırır. 2) Yemek kültürlerinin oluşumunda tarih, coğrafya ve kültürel farklılıkların etkisini kavrar. 3) Uzakdoğu mutfak kültürlerinin beslenme, yiyecek hazırlama ve tüketim alışkanlıklarını öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Uzakdoğu mutfağının genel özellikleri, karakteristik araç-gereçleri ve pişirme yöntemleri öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Uzakdoğu mutfak kültürlerinin genel özellikleri
2. Hafta
Kuzey Çin mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
3. Hafta
Güney Çin mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
4. Hafta
Japon mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
5. Hafta
Güney ve Kuzey Kore mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
6. Hafta
Tayland mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
7. Hafta
Vietnam mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
8. Hafta
Ara Sınav
9. Hafta
Kamboçya ve Laos mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
10. Hafta
Malezya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
11. Hafta
Endonezya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
12. Hafta
Filipinler mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
13. Hafta
Avustralya mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri
14. Hafta
Yeni Zelanda mutfak kültürü, karakteristik araç-gereçler ve pişirme yöntemleri