Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Maliyet, harcama ve gider kavramlarını öğrenir. 2) Maliyet kontrolünün aşamalarını öğrenir. 3) Satın alma, teslim alma, depolama, depodan çıkarma, üretim ve satış aşamalarında yapılması gereken kontrol işlemleri ve bunların süreçlerini öğrenir. 4) İşgücü maliyeti, gelir kontrolünü öğrenir. 5) Maliyet kontrol yöntemleri ve otomasyon sistemlerini öğrenir.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ
Yüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARI
Yok
ÖNERİLEN DERSLER
Yok
DERS TANIMI
Bir işletmede yiyecek ve içeceklerdeki gelir-gider çeşitlerinin her aşamasında, işlemlerin baştan sona kadar kontrollerin yapılarak, aksaklıkların-kaçakların-yanlış uygulamaların, denetimsizliğin, ihmalin, zaman ve maddi kaybın önlenmesi amacıyla yiyecek içecek maliyet kontrolünün nasıl uygulanması gerektiği öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTA
KONULAR
1. Hafta
Giriş
2. Hafta
Yiyecek Içecek Sektörünün Özellikleri İle Önemi Ve Gelişimi