Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
PROFESYONEL PASTA MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI GMS370 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Gökçe Genç
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Şeker hamuru modelleme teknikleri ve uygulamaları dersini alan öğrencilerin tercihinde olacak derste üst seviye teknikleri öğretilecektir
2) Keskin kenar pasta yapım yöntemleri ayrıntılı şekilde gösterilecektir
3) Dekor teknikleri (izomalt ve pirinç kağıdı) uygulamalı olarak yapım tekniklerini öğretilecektir
4) Royal icing yapımı ve kurabiye üzerinde uygulaması yapılacaktır
5) Kek traşlayarak sebze ve eşya benzetme tekniklerini uygulayacakar
6) Kek traşlayarak yüz modelleme kaplama ve renklendirme tekniklerini öğrenecekler
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIVar( GMS360)
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIPasta yapmanın yanı sıra, ürünlerde farklı ve çarpıcı görsel sunumlar yaratmak adına, gerekli ve güncel dekorasyon ve süsleme tekniklerinde uzmanlaşmayı amaçlamaktadır.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta 1.HAFTA Dersle ilgili teorik bilgiler
2. Hafta 2.HAFTA Maket pasta kaplama ve pirinç kağıdıyla modern dekorlama.
3. Hafta 3.HAFTA Pandispanya, kek ve krema yapımı
4. Hafta 4.HAFTA Keskin kenar pasta yapımı kaplaması ve dekorlama
5. Hafta 5.HAFTA İzomalt yapım teknikleri ve pastaya uyarlama
6. Hafta 6.HAFTA Geode Rock pasta yapımı
7. Hafta 7HAFTA Royal icing yapımı ve kurabiyeye uyarlanması
8. Hafta 8.HAFTA VİZE UYGULAMA SINAVI
9. Hafta 9.HAFTA Benzetme eşya yapım çalışması
10. Hafta 10.HAFTA Benzetme sebze yapım çalışması
11. Hafta 11.HAFTA Kek traşlayarak üç boyutlu yüz oluşturma
12. Hafta 12.HAFTA Ganaj ile sıvıyarak şeker hamuruyla kaplama (yüz ayrıntıları)
13. Hafta 13.HAFTA Renklendirme ve boyama teknikleri
14. Hafta 14.HAFTA FİNAL UYGULAMA SINAVI
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARHave your cake and eat it. Mick Turner
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Rapor Hazırlama
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav150
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık
Ders Saati
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı
Ödevler
Toplam İş Yükü
Toplam İş Yükü / 30
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6
P1  X   X   X   X   X   X
P2           
P3           
P4           
P5  X   X   X      
P6      X   X   X  
P7           
P8           
P9           
P10  X   X        
P11           
P12           
P13           
P14           
P15           
P16           
P17           
P18           
P19           
P20           
P21           
P22           
P23