Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
İSPANYOL MUTFAĞI UYGULAMALARI GMS367 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) İspanyol mutfak kültürüne ilişkin derinlemesine teorik ve uygulamalı bilgi kazanacaktır
2) İspanya nın mutfak kültürünü etkileyen sosyo-kültürel ve tarihsel gelişmeler hakkında bilgi alacaktır.
3) İspanya nın çeşitli yörelerine ait ürünlerini ve pişirme pratiklerini yakından tanıyabilmek için pratik uygulamalar yapacaktır.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBu ders kapsamında, İspanya Mutfağı yemek kültürü, felsefesi, temel gıda maddeleri ve mutfağın genel özellikleri hakkında bilgi verilecek; mutfağa ait ürün gruplarının hazırlama yöntem ve teknikleri uygulamalı olarak gösterilecektir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Tanışma/Oryantasyon
2. Hafta İspanya mutfak kültürünün tarihsel sosyal ve kültürel gelişimi ve mutfak kültürüne ait temel ve özel ürünlerin tanıtımı
3. Hafta Catalan yöresi uygulamaları
4. Hafta Navarre La Rioja yöreleri uygulamaları
5. Hafta Bask bölgesi uygulamaları
6. Hafta Castille ve Leon bölgesi uygulamaları
7. Hafta Asturias bölgesi uygulamaları
8. Hafta ARA SINAV
9. Hafta Aragon ve Valencia yöreleri uygulamaları
10. Hafta Andalucia bölgesi uygulamaları
11. Hafta Castilla la Mancha bölgesi ve Madrid mutfak kültürü uygulamaları
12. Hafta Extremadura bölgesi uygulamaları
13. Hafta Tapas uygulamaları
14. Hafta İspanyol şarapları tanıtımı ve tadımı
15. Hafta FİNAL SINAVI
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARyok
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Eğitim-Uygulama, Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Toplam(%)40
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)40
Finalin Başarıya Oranı(%)60
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi248
Final Sınavına Hazırlık12020
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11010
Laboratuvar8216
Final Sınavı122
Ödevler212
Sunum (Hazırlık dahil)111
Toplam İş Yükü103
Toplam İş Yükü / 303,43
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1  X    
P2     
P3     
P4     
P5     
P6     
P7     
P8     
P9     
P10     
P11  X   X   X
P12     
P13  X   X   X
P14  X   X   X
P15     
P16     
P17  X   X   X
P18  X   X   X
P19     
P20  X   X   X
P21     
P22  X   X   X
P23