DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) İspanyol mutfak kültürüne ilişkin derinlemesine teorik ve uygulamalı bilgi kazanacaktır 2) İspanya nın mutfak kültürünü etkileyen sosyo-kültürel ve tarihsel gelişmeler hakkında bilgi alacaktır. 3) İspanya nın çeşitli yörelerine ait ürünlerini ve pişirme pratiklerini yakından tanıyabilmek için pratik uygulamalar yapacaktır.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu ders kapsamında, İspanya Mutfağı yemek kültürü, felsefesi, temel gıda maddeleri ve mutfağın genel özellikleri hakkında bilgi verilecek; mutfağa ait ürün gruplarının hazırlama yöntem ve teknikleri uygulamalı olarak gösterilecektir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Tanışma/Oryantasyon | 2. Hafta | İspanya mutfak kültürünün tarihsel sosyal ve kültürel gelişimi ve mutfak kültürüne ait temel ve özel ürünlerin tanıtımı | 3. Hafta | Catalan yöresi uygulamaları | 4. Hafta | Navarre La Rioja yöreleri uygulamaları | 5. Hafta | Bask bölgesi uygulamaları | 6. Hafta | Castille ve Leon bölgesi uygulamaları | 7. Hafta | Asturias bölgesi uygulamaları | 8. Hafta | ARA SINAV | 9. Hafta | Aragon ve Valencia yöreleri uygulamaları | 10. Hafta | Andalucia bölgesi uygulamaları | 11. Hafta | Castilla la Mancha bölgesi ve Madrid mutfak kültürü uygulamaları | 12. Hafta | Extremadura bölgesi uygulamaları | 13. Hafta | Tapas uygulamaları | 14. Hafta | İspanyol şarapları tanıtımı ve tadımı | 15. Hafta | FİNAL SINAVI |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | yok |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Eğitim-Uygulama, Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 2 | 4 | 8 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 8 | 2 | 16 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 2 | 1 | 2 | Sunum (Hazırlık dahil) | 1 | 1 | 1 | Toplam İş Yükü | | | 103 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,43 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |