Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
KORE MUTFAĞI UYGULAMALARI GMS365 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Kore mutfak kültürünü öğrenir
2) Kore mutfak kültüründe yer alan yiyecekler hakkında bilgi sahibi olur
3) Derse konu olan kültürde popüler olan yiyecekleri öğrenir
4) Kore mutfağının yemek kültürlerine ilişkin yemek kültürlerini öğrenir
5) Popüler Kore mutfak kültürüne ait yiyeceklerin hazırlanmasına dair teknik bilgiler edinir
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBu ders kapsamında, Kore Mutfağı yemek kültürü, felsefesi, temel gıda maddeleri ve mutfağın genel özellikleri hakkında bilgi verilecek; mutfağa ait ürün gruplarının hazırlama yöntem ve teknikleri uygulamalı olarak gösterilecektir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Tanışma/Oryantasyon
2. Hafta Hansik (Kore Mutfağı) Tanımı- Genel Bilgilendirme
3. Hafta Kore Mutfak kültüründe Beş Renk Beş Tat
4. Hafta Kore Mutfağında Bilinmesi Gereken Özellikler
5. Hafta Gocucang, Dencang, Doencang Nedir? Kullanım Alanları
6. Hafta Kore?nin Mutfak Coğrafyası- Bölgesel Lezzetler
7. Hafta Kore Mutfağında Fermantasyon- Kimchinin Kore Mutfağındaki Yeri
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Kore Mutfak Ekipmanları-Garnitür Çeşitleri
10. Hafta Kore?de Kraliyet Mutfağı
11. Hafta Kore Mutfağı Tatlıları ve Çayları
12. Hafta Kore Mutfağında Lapanın Yeri ve Kullanım Alanları
13. Hafta Kore Mutfağında Sokak Lezzetleri
14. Hafta Kore?de Yosun ve Deniz Ürünleri Çeşitliliği
15. Hafta Final Sınavı
16. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARKore Mutfak Kültürü (Prof. Dr. Fügen Durlu ÖZKAYA/Doç. Dr. Mustafa AKSOY/Dr. Alper IŞIN
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Eğitim-Uygulama, Sunum
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi248
Final Sınavına Hazırlık12020
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık11010
Laboratuvar8216
Final Sınavı122
Ödevler212
Toplam İş Yükü102
Toplam İş Yükü / 303,4
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5
P1  X   X       X
P2         
P3         
P4  X       X  
P5         
P6    X       X
P7  X   X     X   X
P8         
P9         
P10        X  
P11      X    
P12         
P13  X   X     X   X
P14         
P15         
P16         
P17         
P18  X       X   X
P19         
P20         
P21         
P22         
P23