DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 3 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Kore mutfak kültürünü öğrenir 2) Kore mutfak kültüründe yer alan yiyecekler hakkında bilgi sahibi olur 3) Derse konu olan kültürde popüler olan yiyecekleri öğrenir 4) Kore mutfağının yemek kültürlerine ilişkin yemek kültürlerini öğrenir 5) Popüler Kore mutfak kültürüne ait yiyeceklerin hazırlanmasına dair teknik bilgiler edinir
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu ders kapsamında, Kore Mutfağı yemek kültürü, felsefesi, temel gıda maddeleri ve mutfağın genel özellikleri hakkında bilgi verilecek; mutfağa ait ürün gruplarının hazırlama yöntem ve teknikleri uygulamalı olarak gösterilecektir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Tanışma/Oryantasyon | 2. Hafta | Hansik (Kore Mutfağı) Tanımı- Genel Bilgilendirme | 3. Hafta | Kore Mutfak kültüründe Beş Renk Beş Tat | 4. Hafta | Kore Mutfağında Bilinmesi Gereken Özellikler | 5. Hafta | Gocucang, Dencang, Doencang Nedir? Kullanım Alanları | 6. Hafta | Kore?nin Mutfak Coğrafyası- Bölgesel Lezzetler | 7. Hafta | Kore Mutfağında Fermantasyon- Kimchinin Kore Mutfağındaki Yeri | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Kore Mutfak Ekipmanları-Garnitür Çeşitleri | 10. Hafta | Kore?de Kraliyet Mutfağı | 11. Hafta | Kore Mutfağı Tatlıları ve Çayları | 12. Hafta | Kore Mutfağında Lapanın Yeri ve Kullanım Alanları | 13. Hafta | Kore Mutfağında Sokak Lezzetleri | 14. Hafta | Kore?de Yosun ve Deniz Ürünleri Çeşitliliği | 15. Hafta | Final Sınavı | 16. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Kore Mutfak Kültürü (Prof. Dr. Fügen Durlu ÖZKAYA/Doç. Dr. Mustafa AKSOY/Dr. Alper IŞIN |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Eğitim-Uygulama, Sunum |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 2 | 4 | 8 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 20 | 20 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 10 | 10 | Laboratuvar | 8 | 2 | 16 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 2 | 1 | 2 | Toplam İş Yükü | | | 102 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 3,4 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 3 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |