Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ GMS359 - 1 + 2 3

DERSİN TÜRÜSeçmeli
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI-
YARIYIL-
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler öğrenir.
2) Süt ve yumurta hakkında bilgi sahibi olur.
3) Nişasta ve un hakkında bilgi sahibi olur.
4) Kabartıcılar hakkında bilgi sahibi olur.
5) Hamurların nasıl hazırlanması gerektiğini öğrenir.
6) Etler, yağlar ve sebzeler hakkında bilgi sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIDeneysel yiyecek hazırlama kapsamında bilimsel ilkeler ile birlikte kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirme kriterleri ile kolloid sistemler öğretilmektedir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi (Teorik)
2. Hafta Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi(Teorik)
3. Hafta Deneysel yiyecek hazırlamada bilimsel ilkeler, kolloid sistemler ve kullanılan terimler, yiyeceklerin duyusal değerlendirmesi(Pratik)
4. Hafta Yumurta ve süt (Teorik)
5. Hafta Yumurta ve süt (Pratik)
6. Hafta Nişasta ve unun pişirilmesi, kabartıcılar (Teorik)
7. Hafta Nişasta ve unun pişirilmesi, kabartıcılar (Pratik)
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Hamurların hazırlanması (Teorik)
10. Hafta Hamurların hazırlanması (Pratik)
11. Hafta Etler ve yağlar (Teorik)
12. Hafta Etler ve yağlar (Pratik)
13. Hafta Sebzeler (Teorik)
14. Hafta Sebzeler (Pratik)
15. Hafta Final Sınavı
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR1. Ders notları.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık818
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi2510
Final Sınavına Hazırlık3515
Ders Saati14342
Ara Sınava Hazırlık2510
Laboratuvar8216
Final Sınavı111
Ödevler
Toplam İş Yükü103
Toplam İş Yükü / 303,43
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4Ö5Ö6
P1           
P2           
P3           
P4           
P5           
P6  X   X   X     X   X
P7           
P8        X   X  
P9           
P10  X         X  
P11    X   X     X  
P12           
P13           
P14           
P15           
P16           
P17      X   X   X  
P18           
P19           
P20           
P21           
P22           
P23