DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Lisans |
DERSİN YILI | 4 |
YARIYIL | Yedinci Yarıyıl (Güz) |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Gastronomi alanıyla ilgili önemli terminolojileri ve kavramların İngilizce karşılıklarını öğrenir. 2) Gastronomi alanıyla ilgili çeşitli İngilizce okuma parçaları okur. 3) Gastronomi alanıyla ilgili çeşitli işitsel ve görsel aktivitelere katılır ve üretir. 4) 4. İngilizce reçete yazar.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | |
DERS TANIMI | Bu derste öğrenciler İngilizce olarak profesyonel bir sunum hazırlamak ve sunmak için gerekli bilgi ve becerileri geliştirmeyi, etkili bir sunum hazırlamayı ve sunum için gerekli aşamaları (organizasyon, dil ve vücut dili) öğrenmektedir. Ayrıca, mesleki İngilizce olarak gastronomi ve mutfak terimleri anlatılır. Yemek reçeteleri yazma, okuma ve anlama becerisi kazandırılır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Mutfak, mutfaktaki hiyerarşik yapı ve restorandaki hiyerarşik yapı | 2. Hafta | Mutfak araç gereçleri | 3. Hafta | Mutfaktaki temel uygulamalar ve lezzet | 4. Hafta | Ölçü birimleri ve yiyecek güvenliği | 5. Hafta | Reçete yazımı | 6. Hafta | ARA SINAV | 7. Hafta | Mutfak güvenliği ve beslenme | 8. Hafta | Etler, deniz ürünleri ve süt ürünleri | 9. Hafta | Meyveler, sebzeler, baharatlar ve otlar | 10. Hafta | Makarnalar | 11. Hafta | Baklagiller ve tohumlar | 12. Hafta | Pastacılık | 13. Hafta | | 14. Hafta | |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | ? A. Career Paths: Cooking by Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley, Express Publishing
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Diğer | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | | | | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | | | | Final Sınavına Hazırlık | | | | Ders Saati | | | | Ara Sınava Hazırlık | | | | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | | | | Ödevler | | | | Toplam İş Yükü | | | |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |