Anasayfa  »  Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
MESLEKİ İNGİLİZCE İNG490 Yedinci Yarıyıl (Güz) 3 + 0 5

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİLisans
DERSİN YILI4
YARIYILYedinci Yarıyıl (Güz)
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I-
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Gastronomi alanıyla ilgili önemli terminolojileri ve kavramların İngilizce karşılıklarını öğrenir.
2) Gastronomi alanıyla ilgili çeşitli İngilizce okuma parçaları okur.
3) Gastronomi alanıyla ilgili çeşitli işitsel ve görsel aktivitelere katılır ve üretir.
4) 4. İngilizce reçete yazar.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLER
DERS TANIMIBu derste öğrenciler İngilizce olarak profesyonel bir sunum hazırlamak ve sunmak için gerekli bilgi ve becerileri geliştirmeyi, etkili bir sunum hazırlamayı ve sunum için gerekli aşamaları (organizasyon, dil ve vücut dili) öğrenmektedir. Ayrıca, mesleki İngilizce olarak gastronomi ve mutfak terimleri anlatılır. Yemek reçeteleri yazma, okuma ve anlama becerisi kazandırılır.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Mutfak, mutfaktaki hiyerarşik yapı ve restorandaki hiyerarşik yapı
2. Hafta Mutfak araç gereçleri
3. Hafta Mutfaktaki temel uygulamalar ve lezzet
4. Hafta Ölçü birimleri ve yiyecek güvenliği
5. Hafta Reçete yazımı
6. Hafta ARA SINAV
7. Hafta Mutfak güvenliği ve beslenme
8. Hafta Etler, deniz ürünleri ve süt ürünleri
9. Hafta Meyveler, sebzeler, baharatlar ve otlar
10. Hafta Makarnalar
11. Hafta Baklagiller ve tohumlar
12. Hafta Pastacılık
13. Hafta
14. Hafta
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR
? A. Career Paths: Cooking by Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley, Express Publishing
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Sunum,Proje
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Diğer110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav
Kısa Sınavlara hazırlık
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi
Final Sınavına Hazırlık
Ders Saati
Ara Sınava Hazırlık
Laboratuvar
Final Sınavı
Ödevler
Toplam İş Yükü
Toplam İş Yükü / 30
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3Ö4
P1       
P2       
P3       
P4       
P5       
P6       
P7       
P8       
P9       
P10       
P11       
P12       
P13       
P14       
P15       
P16       
P17       
P18       
P19       
P20       
P21       
P22       
P23