Anasayfa  »  Ticari Bilimler Fakültesi »  Turizm ve Otelcilik Programı

Program Yeterlilikleri (Kazanımları)

  • Ortaöğretimde kazanılan yeterlikler üzerine kurulan, en güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç ve gereçleri ve diğer bilimsel kaynaklarla desteklenen ileri düzeyde bilgi ve kavrayışa sahip olmak, bunları kullanabilme becerisi
  • Turizm alanındaki temel kavramları, fikirleri uygun bilimsel araştırma yöntemleri kullanarak belirlemek, analiz etmek, değerlendirmek, tartışabilmek ve öneriler geliştirebilme becerisi
  • Turizm ile ilgili konularda alan ve alan dışındakileri bilgilendirmek, turizm alanındaki sorunları ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü aktarabilme becerisi
  • Türkçe yazılı ve sözlü etkili iletişim yeterliliği ve bilgi ve düşünceleri yorumlama ve eleştirebilme ve başkalarına iletebilme becerisine sahip olmak
  • Turizm işletmelerinin iç ve dış çevre faktörleri bölümleri ve birbiriyle ilişkileri, yönetim politikaları ve stratejileri konularında bilgiye sahip olmak
  • Turizm işletmelerinin karşılaştıkları sorunlara alternatif çözümler üretebilme, farklı kaynaklardan bilgi elde ederek akıl yürütebilme, eleştirel düşünebilme ve analiz edebilme becerisi
  • Turizm işletmelerinde mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilme, mesleki alanda paydaşlarla etkili iletişim kurabilme becerisi
  • Kelime anlamı, kompozisyon kuralları ve gramer dahil olmak üzere bir yabancı dilde bilgi sahibi olup, alanındaki bilgileri izleyip yeterli düzeyde anlamak ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde en az bir yabancı dil bilgisine sahip olmak ("European Language Portfolio Global Scale", Level B1)
  • Turizm alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı (Önbüro ve materyal yönetimi vb.) ve donanımı bilgisine sahip olmak ve bilişim teknolojilerini kullanabilme becerisi (ECDL-A"European Computer Driving Licence", Advanced Level)
  • Mesleği ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.), temel değer ve ilkeleri izleyerek bunlara uygun davranmak ve iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal çevrenin korunma konularında yürütücü düzeyinde yeterli bilgi ve bilince sahip olmak,
  • Etik değerlere bağlı, sosyal adalet, kültürel değerler ve sosyal sorumluluk konularında yeterli bilince sahip, toplumun alanla ilgili ilgi, istek ve ihtiyaçlarını bilme, ülkenin ve yakın çevrenin sosyo-kültürel ve ekonomik özelliklerini tanımlama becerisine sahip olmak
  • Turizm işletmelerinde planlama, örgütleme, yöneltme ve denetim fonksiyonları çerçevesinde yönetim sürecini bilme ve uygulamaları değerlendirebilme becerisi
  • Turizm işletmelerindeki temel hizmet alanları (yiyecek içecek, kat hizmetleri, önbüro, rekreasyon, vb.) ve süreçleri hakkında bilgiye sahip olmak