DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | 2 |
YARIYIL | Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Öğretim Görevlisi Elif Şeyma Bağdat
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Et Bilimi hakkında bilgi sahibi olur, 2) Et ve et ürünleri üretimi hakkında bilgi sahibi olur, 3) Et ve et ürünlerinin kalite ve kontrolü ile ilgili teorik ve pratik deneyim kazanır.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu ders, et ve et ürünlerinin kalite ve kontrolü ile ilgili bilgileri içerir. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Etle ilgili tanımlar, et kaynakları, et bileşenleri, numune alma | 2. Hafta | Kırmızı ette duyusal ve fiziksel kalite analizleri | 3. Hafta | Kırmızı ette kimyasal kalite analizleri | 4. Hafta | Et mikrobiyolojisi ve kokuşma | 5. Hafta | Ette histolojik analizler | 6. Hafta | Ette serolojik analizler | 7. Hafta | Sucukta temel kavramlar ve kalite analizleri | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Salam ve sosiste temel kavramlar ve kalite analizleri | 10. Hafta | Pastırmada temel kavramlar ve kalite analizleri | 11. Hafta | Döner, kavurma ve diğer et ürünlerinde kalite kontrol ve analizleri | 12. Hafta | Balıkta kalite analizleri | 13. Hafta | Ülkemizde et ve ürünleri analizlerini genel değerlenirme ve ilgili tebliğler | 14. Hafta | Ülkemizde et ve ürünleri analizlerini genel değerlenirme ve ilgili tebliğler ve standartlar |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | - Gida Teknolojisi, Et Ve Ürünleri Analizleri 1-2, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı,Ankara, 2013 - İlgili TSE Standartları
|
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Deney |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 4 | 56 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Ders Saati | 14 | 2 | 28 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Laboratuvar | 14 | 2 | 28 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 2 | 5 | 10 | Toplam İş Yükü | | | 150 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |