Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ KMGK203 Üçüncü Yarıyıl (Güz) 2 + 2 5

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI2
YARIYILÜçüncü Yarıyıl (Güz)
AKTS5
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IÖğretim Görevlisi Elif Şeyma Bağdat
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Et Bilimi hakkında bilgi sahibi olur,
2) Et ve et ürünleri üretimi hakkında bilgi sahibi olur,
3) Et ve et ürünlerinin kalite ve kontrolü ile ilgili teorik ve pratik deneyim kazanır.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBu ders, et ve et ürünlerinin kalite ve kontrolü ile ilgili bilgileri içerir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Etle ilgili tanımlar, et kaynakları, et bileşenleri, numune alma
2. Hafta Kırmızı ette duyusal ve fiziksel kalite analizleri
3. Hafta Kırmızı ette kimyasal kalite analizleri
4. Hafta Et mikrobiyolojisi ve kokuşma
5. Hafta Ette histolojik analizler
6. Hafta Ette serolojik analizler
7. Hafta Sucukta temel kavramlar ve kalite analizleri
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Salam ve sosiste temel kavramlar ve kalite analizleri
10. Hafta Pastırmada temel kavramlar ve kalite analizleri
11. Hafta Döner, kavurma ve diğer et ürünlerinde kalite kontrol ve analizleri
12. Hafta Balıkta kalite analizleri
13. Hafta Ülkemizde et ve ürünleri analizlerini genel değerlenirme ve ilgili tebliğler
14. Hafta Ülkemizde et ve ürünleri analizlerini genel değerlenirme ve ilgili tebliğler ve standartlar
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR- Gida Teknolojisi, Et Ve Ürünleri Analizleri 1-2, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı,Ankara, 2013
- İlgili TSE Standartları
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Deney
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav140
Ödev110
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav122
Kısa Sınavlara hazırlık000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14456
Final Sınavına Hazırlık11212
Ders Saati14228
Ara Sınava Hazırlık11212
Laboratuvar14228
Final Sınavı122
Ödevler2510
Toplam İş Yükü150
Toplam İş Yükü / 305
Dersin AKTS Kredisi5
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1  X   X   X
P2      X
P3      X
P4     
P5      X
P6      X
P7    X   X
P8    X  
P9    X   X
P10      X