Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı

Genel Bilgi

Kahramankazan Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı lise eğitiminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile seçilmektedir. Programın 25 öğrencilik kontenjanının; 4 tanesi %100 burslu, 21 tanesi de %50 indirimlidir. Öğrencilerin zorunlu olan her dersi almaları ve geçmeleri; aynı zamanda mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasını sağlamaları gerekmektedir. Bunun yanında mezuniyet için 30 iş gününü kapsayan yaz stajı ile 4. dönemini kapsayan İş Yeri Uygulaması gerekliliği bulunmaktadır.