Anasayfa  »  Kahramankazan Meslek Yüksekokulu »  Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı

DERS ADIDERS KODUYARIYILTEORİ + UYGULAMA (Saat)AKTS
GIDA KİMYASI KMGK107 Birinci Yarıyıl (Güz) 2 + 0 3

DERSİN TÜRÜZorunlu
DERSİN DÜZEYİÖnlisans
DERSİN YILI1
YARIYILBirinci Yarıyıl (Güz)
AKTS3
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)IDoktor Öğretim Üyesi Serhat Koçoğlu
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI Bu dersin sonunda öğrenciler;
1) Temel gıda bileşenleri ve özelliklerini kavrar,
2) Gıda bileşenlerinin kimyasal tepkimelerini temel düzeyde öğrenir,
3) Gıda katkı maddeleri ve gıda güvenliği hakkında bilgi sahibi olur.
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİYüz Yüze
DERSİN ÖNKOŞULLARIYok
ÖNERİLEN DERSLERYok
DERS TANIMIBu ders, gıdaların kimyasal bileşenleri, gıdalarda bulunan su ve su aktivitesi, karbonhidratlar, proteinler, lipitler, vitaminler ve enzimler hakkında bilgileri içerir.
DERS İÇERİĞİ
HAFTAKONULAR
1. Hafta Temel kavramlar
2. Hafta Gıdaların kimyasal bileşenleri
3. Hafta Gıdalarda bulunan su ve su aktivitesi
4. Hafta Gıdalarda bulunan su ve su aktivitesi (devam)
5. Hafta Karbonhidratlar
6. Hafta Proteinler
7. Hafta Lipitler
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Vitaminler
10. Hafta Mineraller
11. Hafta Enzimler
12. Hafta Enzimler (devam)
13. Hafta Fenolik bileşikler ve antioksidanlar
14. Hafta Genel değerlendirme
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLARJohn M. deMan - John W. Finley - W. Jeffrey Hurst - Chang Yong Lee, Principles of Food Chemistry, 4th Edition, Springer, 2018.
***Engel durumunuzdan dolayı akademik uyarlamaya ihtiyaç hissederseniz dersin öğretim elemanıyla irtibat kurunuz.
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİAnlatım,Tartışma,Soru-Cevap
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ
 SayısıToplam Katkısı(%)
Ara Sınav130
Mini-Sınav120
Toplam(%)50
Yıl İçinin Başarıya Oranı(%)50
Finalin Başarıya Oranı(%)50
Toplam(%)100
AKTS İŞ YÜKÜ
Aktivite Sayı Süresi(Saat) İş Yükü
Ara Sınav111
Kısa Sınavlara hazırlık166
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi14228
Final Sınavına Hazırlık11212
Ders Saati14228
Ara Sınava Hazırlık11212
Laboratuvar000
Final Sınavı111
Ödevler
Kısa Sınavlar111
Toplam İş Yükü89
Toplam İş Yükü / 302,96
Dersin AKTS Kredisi3
DİLTürkçe
STAJ / UYGULAMAYok
  

PROGRAM YETERLİLİKLERİ (P) / DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI (Ö) MATRİSİ
Ö1Ö2Ö3
P1  X   X   X
P2  X   X   X
P3     
P4     
P5  X     X
P6     
P7      X
P8  X   X  
P9      X
P10