DERSİN TÜRÜ | Zorunlu |
DERSİN DÜZEYİ | Önlisans |
DERSİN YILI | 2 |
YARIYIL | Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
AKTS | 5 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | Doktor Öğretim Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Sütün bileşimi, kimyası ve mikrobiyolojisinin teknolojik açıdan önemini bilir. 2) Çiğ sütten süt ürünleri üretimini bilir. 3) Süt ve süt ürünleri kontrolünü bilir. 4) Süt ve ürünlerine illişkin standartlar bilir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Sütün tanımı, süt ürünleri ve üretim teknolojilerini öğretir.
|
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Ders hakkında bilgi | 2. Hafta | Sütün tanımı ve özellikleri | 3. Hafta | Süt bileşenleri ve sınıflandırılması | 4. Hafta | Sütün kabulü ve ön işlemler | 5. Hafta | İçme Sütü Teknolojisi | 6. Hafta | Koyulaştırılmış süt teknolojisi | 7. Hafta | Süt ve ürünlerinde ambalajlama | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Peynir Üretim Teknolojisi | 10. Hafta | Yoğurt üretim teknolojisi | 11. Hafta | Dondurma üretim teknolojisi | 12. Hafta | Tereyağı üretim teknolojisi | 13. Hafta | Diğer fermente ürünler | 14. Hafta | Öğrenci sunumları |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | Prof. Dr. Mustafa Metin, Ege Üniversitesi Yayınları, Sütün Yapısı ve Özellikleri, (2009), 2.Baskı, İzmir. Süt Teknologunun El Kitabı. Mehmet Demirci, Hüsnü Gündüz
***Engel durumunuzdan dolayı akademik uyarlamaya ihtiyaç duyarsanız, dersin öğretim elemanı ile irtabat kurunuz. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 40 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 50 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 50 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | 0 | 0 | 0 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 4 | 56 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 12 | 12 | Laboratuvar | 14 | 1 | 14 | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 2 | 5 | 10 | Toplam İş Yükü | | | 150 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 5 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |