DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezsiz Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Aşçıların yaratıcılıklarında etkili olan faktörleri açıklayabilir. 2) Mutfakta yaratıcılığı açıklayabilir. 3) Yaratıcı bakış açısıyla uygulamalar yapar. 4) İş özellikleri ile yaratıcılığı ilişkilendirir.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu dersin amacı öğrencilerin özgün ürün ortaya koymasını sağlayacak yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaktır. Ders kapsamında; yaratıcılık ve yaratıcılığı engelleyen faktörler; yaratıcılık için bireysel olarak yapılabilecekler; yaratıcılık için örgütsel yapılabilecekler; aşçıların mesleki özerklikleri; tabak şablonu ve çeşitli kalıplar hazırlama; tabaklara yenilebilir resim yapma; yaratıcı tabak kombinasyonları üzerinde durulmaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Kavram Olarak Yaratıcılık | 2. Hafta | Mutfağın Değişim Süreci | 3. Hafta | Klasik Mutfak Uygulamaları | 4. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları-Yaşayan Mutfaklar | 5. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları-Yaşayan Mutfaklar Uygulaması Raw Food | 6. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları-Vejetaryen ve Vegan Akımları | 7. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları-Vejetaryen ve Vegan Uygulamaları | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları- Moleküler Gastronomi | 10. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları- Moleküler Mutfak Uygulamaları | 11. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları- Moleküler Mutfak Uygulamaları | 12. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları- Füzyon Mutfak | 13. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları- Füzyon Mutfak Uygulamaları | 14. Hafta | İnovatif Mutfak Akımları- Füzyon Mutfak Uygulamaları | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Ders notları. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 | Kısa Sınavlara hazırlık | 2 | 5 | 10 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 4 | 56 | Final Sınavına Hazırlık | 5 | 10 | 50 | Ders Saati | 14 | 4 | 56 | Ara Sınava Hazırlık | 5 | 10 | 50 | Laboratuvar | 13 | 4 | 52 | Final Sınavı | 1 | 3 | 3 | Ödevler | | | | Sunum (Hazırlık dahil) | 8 | 4 | 32 | Kısa Sınavlar | 1 | 3 | 3 | Toplam İş Yükü | | | 315 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 10,5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |