Anasayfa  »  Sosyal Bilimler Enstitüsü »  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İstihdam Olanakları

Yiyecek ve içecek sektöründe orta kademe yönetici adayları ve uzman yetiştirmeye yönelik bir programdır.

Bunun yanı sıra; mutfak şefi, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek şef adayları, mutfaklarda kısım şefi, araştırma şefi, mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedarik yöneticisi, yemek araştırmacısı, yemek yazarı, yemek stilisti, menü geliştirici gibi pozisyonlar için adaylar yetiştirilmektedir.

Hava, deniz, demiryolu taşımacılığı bünyesindeki yiyecek içecek hizmet alanlarında,kamu kuruluşları, okullar, hastaneler ve diğer büyük ölçekli organizasyonların yiyecek içecek üretim alanlarında yukarıda sayılan pozisyonlarda istihdam imkanları bulunmaktadır.