DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezsiz Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Yiyecek- İçecek işletmelerinde pazarlamanın önemini kavrar. 2) Pazarlama araçlarını öğrenir. 3) Pazarlama araştırması hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programının seçmeli dersidir. Bu dersin amacı; Yiyecek içecek işletmelerinde hizmet pazarlama stratejilerinin bütünleşik bir çerçevede uygulama biçimlerini ve tutundurma çabalarını incelemek, çeşitli ülke veya bölgelerdeki uygulamaları ve imkanlarını yaratıcılık yönleriyle ele almaktır. Ders kapsamında; değişen rekabet ve pazar ortamında yiyecek-içecek endüstrisinde pazarlamanın kazandığı öneme dikkat çekilerek, çağdaş pazarlama yönelimleri paralelinde hizmet pazarlaması olgusunun uygulamada ve akademik bağlamda geçirdiği evreleri ve gelişim alanları üzerinde durulmaktadır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Pazarlamanın temel kavramları | 2. Hafta | Yiyecek-içecek firmaları ve pazarlama analizleri | 3. Hafta | Yiyecek-içecek firmaları ve pazarlama analizleri | 4. Hafta | Yiyecek-içecek işletmeleri ve pazar payları | 5. Hafta | Hedef pazarda yiyecek-içecek işletmeleri, seçim ve yerleştirme | 6. Hafta | Yiyecek-içecek işletmelerinin ürünleri ve özellikleri | 7. Hafta | Fiyatlandırma | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Fiyatlandırma stratejileri | 10. Hafta | Yiyecek-içecek işletmelerinin dağılımı | 11. Hafta | Yiyecek-içecek işletmelerinin promosyonları | 12. Hafta | Yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama karması | 13. Hafta | Yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama planlaması ve uluslararası yiyecek-içecek pazarlaması | 14. Hafta | Yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama politikası | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Davis, B., Lockwood, A., Alcott, P. & Pantelidis, I. (2012). Food and Beverage Management. Routledge. 2. Sökmen, A. (2006). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, Ankara. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 | Kısa Sınavlara hazırlık | 6 | 3 | 18 | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 4 | 56 | Final Sınavına Hazırlık | 10 | 8 | 80 | Ders Saati | 14 | 4 | 56 | Ara Sınava Hazırlık | 8 | 8 | 64 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 3 | 3 | Ödevler | 2 | 5 | 10 | Sunum (Hazırlık dahil) | 1 | 5 | 5 | Kısa Sınavlar | 2 | 5 | 10 | Toplam İş Yükü | | | 305 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 10,16 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |