DERSİN TÜRÜ | Seçmeli |
DERSİN DÜZEYİ | Tezsiz Yüksek Lisans |
DERSİN YILI | - |
YARIYIL | - |
AKTS | 10 |
ÖĞRETİM ELEMAN(LAR)I | -
|
DERSİN ÖĞRENME KAZANIMLARI |
Bu dersin sonunda öğrenciler; 1) Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. 2) Mutfak mobilya dizaynını öğrenir. 3) Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemi hakkında bilgi sahibi olur.
|
DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ | Yüz Yüze |
DERSİN ÖNKOŞULLARI | Yok |
ÖNERİLEN DERSLER | Yok |
DERS TANIMI | Bu dersin amacı ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini vurgulamaktır. Bu ders kapsamında, ergonominin tanımı, mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi, ergonominin iş verimine etkisi konuları üzerinde durulacaktır. |
DERS İÇERİĞİ | HAFTA | KONULAR |
---|
1. Hafta | Temel tasarım elemanları nelerdir? | 2. Hafta | Temel tasarımı etkileyen faktörler nelerdir? | 3. Hafta | Ergonomi nedir? | 4. Hafta | İç mekanda ergonomi | 5. Hafta | Ergonomi biliminin mobilya tasarımı ile olan ilişkisi | 6. Hafta | Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi | 7. Hafta | Genel tekrar | 8. Hafta | Ara Sınav | 9. Hafta | Mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi | 10. Hafta | Ergonomik kriterler nelerdir? | 11. Hafta | Restoran tasarımında gerekli düzenlemeler nelerdir? | 12. Hafta | Restoran mutfağı nasıl olmalıdır? | 13. Hafta | Restoranda dikkat edilmesi gereken antropometrik ölçüler nedir? | 14. Hafta | Ergonominin iş verimine etkisi | 15. Hafta | Final Sınavı |
|
ZORUNLU YA DA ÖNERİLEN KAYNAKLAR | 1. Regina S. B. & Joseph, F. (2010). Succesful Restaurant Design. John Wiley and Sons, Inc, New York. |
ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | Anlatım,Tartışma,Soru-Cevap,Eğitim-Uygulama,Sunum,Proje |
DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE GEÇME KRİTERLERİ | | Sayısı | Toplam Katkısı(%) |
---|
Ara Sınav | 1 | 30 | Ödev | 1 | 10 | Toplam(%) | | 40 | Yıl İçinin Başarıya Oranı(%) | | 40 | Finalin Başarıya Oranı(%) | | 60 | Toplam(%) | | 100 |
|
AKTS İŞ YÜKÜ |
Aktivite |
Sayı |
Süresi(Saat) |
İş Yükü |
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | Kısa Sınavlara hazırlık | | | | Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 14 | 10 | 140 | Final Sınavına Hazırlık | 1 | 40 | 40 | Ders Saati | 14 | 3 | 42 | Ara Sınava Hazırlık | 1 | 30 | 30 | Laboratuvar | | | | Final Sınavı | 1 | 2 | 2 | Ödevler | 1 | 20 | 20 | Sunum (Hazırlık dahil) | 1 | 3 | 3 | Proje | 1 | 3 | 3 | Makale Sunuşu | 1 | 3 | 3 | Toplam İş Yükü | | | 285 |
---|
Toplam İş Yükü / 30 | | | 9,5 |
---|
Dersin AKTS Kredisi | | | 10 |
|
DİL | Türkçe |
STAJ / UYGULAMA | Yok |
| |